Golfens Dag er årets største rekrutteringsdag i de fleste danske golfklubber, selv om der efterhånden er blevet så mange forskellige måder, man lokker spillere ind på; og selv om nogle klubber i det seneste år har fået så mange medlemmer, at ventelister snart igen kan blive et almindeligt fænomen.

I år ligger den søndag d. 25. april og byder på lidt mindre fest, fordi coronarestriktionerne betyder, at man ikke kan lokke med opvisningsmatcher, turneringer etc., og man kan ikke lave noget fælles indendørs i restauranterne.
Det forhindrer ikke, at de fleste arrangører har fundet ud af, at man kan servere en pølse, en øl eller vand eller lignende, mens de fortæller mere om, hvad der skal foregå på dagen, eller hvordan man kommer videre bagefter.
Det forhindrer formentlig heller ikke, at små grupper af fremmødte fx kan følge med, mens klubbens spillere på et par huller demonstrerer, hvordan en runde forløber, og måske hvilke problemer man kan løbe ind i.

Tid og sted

Mens programmet for Golfens Dag er nogenlunde ens landet rundt, er der forskel på, om man skal tilmelde sig forud; hvornår og hvor længe klubberne har åbent; om man skal tilmelde sig hold med faste starttider, eller man kan komme dumpende når som helst; hvilke tilbud, man får som potentielt nyt medlem. Billigst er formentlig Ærø, der tilbyder gratis medlemskab af klubben hele året, mens der i de fleste klubber er særtilbud på kursusforløb eller prøvemedlemskaber.

Når du læser dette, er du formentlig allerede golfspiller, men find ud af, hvornår din klub tilbyder hvad – måske er du selv med som frivillig – og fortæl så alle, de møder, om muligheden.

Golf er blandt de største sportsgrene i Danmark. Måske kan den gå hen og blive den allerstørste.

DEL
Forrige artikelGolfbladet – April 2021
Næste artikelTourskole på Lyngbygaard
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.