Brooks Koepka, som lavede kontrakt med LIV-golf af frygt for, at en skade ville forhindre ham i at spille, er helt rask, tilbage i topform og vandt i PGA Championship på Oak Hill sin femte major, hvoraf de tre har været PGA Championships. På Gettys billede sidder han med det store Wanamaker Trophy. Han sluttede i -9, to slag foran Viktor Hovland og Scottie Scheffler, der overraskende pludselig fandt sit bedste spil og skød frem bagfra. Han overtager førstepladsen på verdensranglisten mandag.

Koepka startede dagen med et slags føring foran Viktor Hovland og Corey Conners, men canadieren faldt hurtigt bagud, så det var en duel mellem Koepka og Hovland det meste af dagen. Koepka var ind imellem tre eller fire forud, men egne bogeys og nogle norske birdies gjorde, at der stadig kun var et enkelt slags forskel før 16. hul, hvor vi fik et deja-vu fra lørdag.

Dengang var det Conners, der i en bunker i højre hamrede sin bold ind i bunkervæggen. Nu var det i samme bunker Hovland, der gjorde præcis det samme, fik lempelse for bold fæstet i eget nedslagsmærke, men endte med en dobbeltbogey – som Conners.

Dermed var alt afgjort bortset fra, at Hovland, som dagen igennem puttede som en gud, måtte hole endnu et halvlangt putt på 18 for at dele andenpladsen med Scheffler.

Betingelserne søndag var de bedste under turneringen, og derfor blev scoringsgennemsnittet også det bedste for de fire dage, og 11 spillere sluttede under par: 1. Koepka -9. 2. Hovland og Scheffler -7. 4. Cam Davis, Kurt Kitayama og Bryson DeChambeau -3. 7. Sepp Straka og Rory McIlroy -2. 9. Cameron Smith, Patrick Cantlay og Justin Rose -1.

Nicolai Højgaard lå i par for runden, til han igen fik dobbeltbogey på 16 og en bogey på 18. Det betød, at han sluttede som nr. 50 i +7 sammen med Jon Rahm og Padraig Harrington! Han var lidt ærgerlig, da Jesper Kjærbye interviewede ham. Mest, fordi turneringen viste, hvor langt han stadig har til toppen. Han lod dog en dør stå åben for, at han ville se lidt mere optimistisk på det i morgen, og det kan han roligt gøre, for han viste meget godt spil undervejs, og det var utvivlsomt årsagen til, at han fik en del tv-tid.

— o0o —

I Riegler og Partner Legends sejrede Addison da Silva, Portugal -15 efter omspil med Keith Horne, Sydafrika. Anders Hansen gik sidste runde i -6 og sluttede som nr. 5 i -12, mens Steen Tinning blev nr. 14 i -3.

— o0o —

I Aramca Teams på LET, men spillet på Trump International, kæmpede tre danskere for at klare cuttet. Det lykkedes for Smilla Tarning Sønderby og Nicole Broch Estrup, men glippede for Emily Pedersen. Carlota Ciganda sejrede i -2 foran Klara Spilkova -1.

Broch Estrup blev nr. 58 i +14 og Sønderby nr. 64 i + 19.

— o0o —

I B-NL Challenge sluttede Sebastian Friedrichsen med en ærgerlig runde i +3 og faldt dermed til nr. 42 i -1. Turneringen blev overraskende vundet af Jesper Svensson, Sverige -5 foran Brandon Stone, Sydafrika -4.

Forrige artikelKoepka strøg til tops i regnen – andet lørdagsnyt
Næste artikelTirsdagsanekdoten med ny flot collegesejr i USA, Tiger Woods frikendt, Colin Montgomerie om langsomt spil og Jena Sims gravid
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.