I forgangne uge skete der næsten ubemærket noget godt for Sebastian Cappelen på  web.com Tour: Efter flere nydelige resultater krøb han inden for de 75 forreste på Order of Merit. 75 er det antal, der til slut skal spille om PGA-kort, og placeringen har åbenbart givet ekstra motivation til fynboen, for i Rex Hospital Open ligger han som nr. 2 før sit sidste hul på anden runde og indtog samme placering efter åbningsrunden.

Anden rundes for-9 var fejlfri. En eagle på 4 og birdies på 6 og 9 sendte ham godt af sted. Hullerne 10-11 blev en forskrækkelse med to bogeys, men så var han tilbage på sporet med birdies på 12, 13, 15 og 17, før mørke afbrød turneringen med få spillere tilbage på banen.  Hans score er -12, tre slag efter Chris Baker, der gik i -11(!), 60 slag, endda for de første 15 huller, før han sluttede af med tre pars. På 18 havde han et putt på 3½ m for en 59er, og under vejs scorede han syv birdies i træk.

Også i USA er Nanna Koerstz Madsen i gang med årets anden major, US Women’s Open. Hun lå i +1 for dagen og +3 i alt, da hun fik birdie på 16 og sluttede i +2. På det tidspunkt var det uden for cuttet, men det var åbenlyst, at det i dagens løb ville vise sig at være nok. Faktisk ligger hun som nr. 41 med få spillere tilbage på banen, efter at et tordenvejr gav en pause, som gjorde det nødvendigt at udsætte spillet af de sidste huller til lørdag.

I Barsebäck Resort Masters på Nordic League er Nicolai Kristensen efter to runder bedste dansker som nr. 5 i -2.

En amatørnote: I German Boys og German Girls ligger såvel Sebastian Friedrichsen som Amalie Leth-Nissen tre slag efter de førende spillere. Friedrichsen som nr. 4 i -6, Leth-Nissen som nr. 10 i -4.

Forrige artikelWinther, Hansen og Kjeldsen til knockout-fasen
Næste artikelAlle danskere færdige i Belgien
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.