Fredagen har været en af de bedste nogensinde i dansk professionel golf, og vi kan krydse fingre for, at det foresætter i weekenden.

Vi må nødvendigvis starte på DP World Tour, hvor Rasmus Højgaard i Cazoo Open de France viste, at han godt kan spille to fornemme runder i træk. Han viste også, at det ikke nødvendigvis er hullerne, der bestemmer. Efter anden runde i -6 med syv birdies og en bogey har han fået birdie på 14 af banens 18 huller. Han er også i -15 seks slag foran franskmanden Paul Barjon og et mere foran Georg Coetzee.

Hans tvillingebror Nicolai spiller også udmærket og ligger nr. 13 i -4, mens JB Hansen og Jeff Winther (billedet/Getty) ligger som 22 i -3, men vi bliver nødt til at se lidt ekstra på Winthers runde. Han lå i +1 med fem huller igen, men fik birdie på de fire.

Som delt 34 finder vi i -2 Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard, der fik birdie såvel på 9 som på 18, og Søren Kjeldsen i par klarede også cuttet som nr. 64, mens Thomas Bjørn og Niklas Nørgaard Møller i +2 faldt for cuttet.

Hvilken weekend venter os ikke?

Vi fortsætter til Challenge Tour, hvor Martin Leth Simonsen ligger som nr. 2 i Swiss Challenge. I -9 er han et enkelt slag efter Jeong Weon Ko, Frankrig. Benjamin Poke som nr. 56 i +1 klarede også lige cuttet.

I KPMG Irish Open på LET deler Smilla Sønderby føringen i -10 med Carmen Alonso, Spanien og Klara Spilkova, Tjekkiet. Anne van Dam, Holland er nr. 4 i -9 og Nicole Broch Estrup nr. 5 i -8.

Endelig til Great Northern Challenge, hvor amatøren Frederik Birkelund tidligt tog spidsen, en overgang var fire slag foran og ikke lod sig ryste af, at Tobias Edén kom indenfor to slag før hul 18, som har en nervepirrende ø-green.

Edén gjorde sit ved at få birdie, men det kopierede Birkelund suverænt og vandt ikke årets største præmie på ECCO Tour, for han er jo amatør, men han rykkede op som nr. 2 på Road to Europe, så han er tæt på at være sikker på at kunne spille på Challenge Tour 2023.

Birkelund sejrede i -14 foran Edén -12, mens John Axelsen blev nr. 5 i -7, og Frederik Tøttenborg samt Hamish Brown delt 6 i -6.

På Road to Europe, hvor svenskeren Simon Forsström ikke tæller, fordi han har sikret sig kort ad anden vej, ser toppen nu således ud: 1. Jeppe Kristian. 2. Frederik Birkelund. 3. Nicolai Tinning. 4. John Axelsen. 5. Hamish Brown. 6. Sebastian Friedrichsen. Fem spillere får kort til Challenge Tour.

Forrige artikelVanvittig dansk golf-weekend i vente
Næste artikelJuelsminde Golfklub – Seniordamerne fejrede 25 års jubilæum.
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.