Efter et eventyrligt liv som danser valgte Pia Carlsson for 28 år siden at flytte til Spanien, hvor hun nu er mange danske golfspilleres favorit

Golfdronningen kaldes Pia Carlsson, ejeren af RSB Golf, hyppigt i Sydspanien, selv om hun ikke engang spiller golf. Til gengæld byder hun RSB Golfs mange gæster på en usædvanlig cocktail af golf på glimrende baner og god service med et ’social golf’ koncept, med after golf, ugentlig match m.m

Coronatiden brugt godt
Da der ikke kunne komme golfspillere til Spanien pga. Coronarestriktioner, satte hun sig ikke ned og ventede på, at de kunne komme tilbage, men arbejdede målrettet på at udvide sine mange tilbud i Sydspanien, ikke mindst på området ’social golf’.
Derfor er hun nu klar til at servicere sine gæster på områder ud over det sædvanlige. Hun har en baggrund som professionel danser, blev flere gange dansk mester i latinamerikanske danse. Hun havde egen danseskole i 12 år og dansede i såvel Cirkus- som Tivolirevyen, så hun ved, hvad musik betyder – ikke mindst for feriegæster.

Danske stjerner og ’Tribute shows’
Derfor har hun booket danske topnavne som Amin Jensen, Thomas Eje, Anders Birchow m.fl. til at underholde gæsterne; Birchow spillede ovenikøbet en match med RSB-golfere, da han senest var i Spanien.
Desuden er Pia uden for golfsæsonen manager for engelske musikere, der laver såkaldte ’Tribute shows’ af stjerner som Frank Sinatra, Elvis, Neil Diamond, Cher, Kylie Minogue, Freddie Mercury, The Rat Pack m.fl., så man fristes til at tro på påstandene om, at Elvis slet ikke er død.

Det 19. hul
I coronatiden har Pia Carlsson desuden på destinationen Mojacar indrettet en restaurant, ’Det 19. Hul’, for golfgæsterne.
Den ligger meget tæt på golflejlighederne, så efter dagens spil er der after golf i baren dér, og er der en væsentlig international sportsbegivenhed, kan man se den sammen her, hvad enten det er fodbold, håndbold eller måske transmission fra en stor golfturnering.
Man kan også hygge sig på andre måder, fx er der mulighed for at spille et slag bridge eller andre spil, hvis man har lyst til det.

Udflugter
RSB Golf arrangerer en gang om ugen en match for alle, der har lyst, med præmier og fælles spisning bagefter.
Desuden står Pia Carlsson for udflugter til de lokale eller nærliggende attraktioner, fx umiddelbart før pandemien en samlet udflugt til den pittoreske fiskerby Aguilas på Costa Calida. Den er en perle med fine kulturoplevelser, men er stadig uopdaget af de fleste skandinaver.
Pia har fået en eksklusiv aftale med Aguilas Golf og et resort, beliggende kun ca. 1½ km fra den smukke strandpromenade og med sin egen after golf-bar.
 et
Pia Carlsson hjælper sine gæster ud af RSBs egen udflugtsbus

Kombipakker
– RSB Golf har lavet en pakke, der kombinerer Mojacar og Aguilas, så man kan bo en periode hvert af de to steder, der er meget forskellige. Det kan godt give den perfekte oplevelse, når man er på long stay, fortæller hun og fortsætter:
– Vælger man at tage til Malaga-siden af Sydspanien, er der nu tilføjet luksuspakker i 5-stjernede lejligheder med høj komfort til dem, som ønsker mere forkælelse inklusive fx rengøring.

Short stay
I lock down-perioden har Pia Carlsson udvidet sine aktiviteter med en afdeling for shortstay-golf, der henvender sig til en anden målgruppe. Her kan man tage golfture på fra 4-14 dage.
Desuden skræddersyr RSB Golf ophold efter gæsternes ønske, så man fx kan få storbygolf i Madrid eller Malaga som noget helt nyt; man kan vælge et hotel, hvor man bor på banen, nogle af dem helt ud til vandet; tage på et godt hotel i Fuengirola med en Super Skybar på toppen med rig mulighed for after golf lige i centrum og gåafstand til alle restauranter, havnen etc.

Golf og musik
Med start i 2022 har Pia Carlsson indgået en aftale med Festival of Legends om en kombination af et golfophold med enten en uges musik-krydstogt eller et tre dages hotelophold med underholdning i teatret om aftenen. Hotellet er en kopi af et golfhotel i den Dominikanske Republik, så man føler sig hensat til Caribien, selvom man er tæt på Malaga.
På samtlige longstay-destinationer er der fortsat en dansk golfvært, der byder velkommen og er til stede under hele opholdet, så man altid kan få fat i en, der taler dansk, hvis der skulle opstå et problem, og man har brug for assistance til oversættelse, lægehjælp osv.
– Har nogen en rund fødselsdag eller noget andet, der skal fejres i løbet af golfferien, kan vi hjælpe med arrangementer af særlig slags, slutter Pia af med smil på læben og minder om sit firmas motto: Rejs, Spil og Bli’ glad.

DEL
Forrige artikelFuldtidsamatør satte fornem banerekord
Næste artikelDanskere fint fremme i Kerteminde
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.