Porsche præsenterede forrige år den nye Cayenne, og denne tredje generation af succesmodellen, som er blevet solgt i mere end 760.000 eksemplarer siden 2002, er en komplet nyudvikling.

Bilen kombinerer fremover endnu mere Porsche typiske præstationer med en fremragende anvendelighed i dagligdagen. Til trods for et udvidet standardudstyr er Cayenne takket være en intelligent letvægtskonstruktion blevet op til 65 kg lettere. Fra start lanceredes der to trykladede 6-cylindrede benzinmotorer med 340 hk i Cayenne og 440 hk i Cayenne S. Den op til 265 km/t hurtige Cayenne S accelererer op til 100 km/t på under 5 sek.

I september 2017 blev den nye Cayenne Turbo lanceret. Den komplet nyudviklede topmodel til tredje generation af Cayenne sætter barren for sportslige præstationer i sit segment endnu højere. Den 4,0-liters V8-biturb omotor yder 550 hk. Samspillet mellem innovative teknologier som den aktive aerodynamik inklusive tagspoiler, den regulerede 3-kammer-luftaffjedring, forskellige dækstørrelser og et nyt højeffektivt bremsesystem udgør grundlaget for den øgede køredynamik. Med ekstraudstyr som bagakselstyring eller den elektriske krængningsstabilisering med 48-volts-system byder SUV’en på køreegenskaber som en ægte sportsvogn.
Den nye Cayenne Turbo accelererer fra 0 til 100 km/t på 4,1 sek. (3,9 sek. med Sport Chrono-pakke) og har en tophastighed på 286 km/t.

Markante ændringer
Rent optisk er Cayenne blevet markant videreudviklet, og det primære mål var at skærpe karakteren yderligere. Endnu mere Porsche, endnu mere Cayenne. Den nye Cayenne er endnu mere præcis, endnu mere elegant, endnu mere atletisk og endnu mere udtryksfuld. Den tredje generation af SUV’en er en komplet nyudvikling. Kraftfulde turbomotorer, en ny 8-trins Tiptronic S-gearkasse, nye undervognssystemer og det innovative visnings- og betjeningskoncept til Porsche Advanced Cockpit med omfattende opkoblingsmulig heder udvider spredningen mellem sport og komfort.

Man kan vælge mellem tre nyudviklede motorer: Den 340 hk stærke 3-liters-turbomotor i Cayenne yder 40 hk mere end forgængeren. Den 2,9-liters V6-biturbomotor i den op til 265 km/t hurtige Cayenne S kommer op på 440 hk – en stigning på 20 hk. Den 4,0-liters V8-biturbomotor i Cayenne Turbo yder 550 hk. Med Sport Chrono-pakken, der fås som ekstraudstyr, accelererer den nye Cayenne S fra 0 til 100 km/t på under 5 sek. Den nye Cayenne orienterer sig kraftigt i retning af sportsvognsikonet 911: SUV’en fås for første gang med forskellige dækstørrelser og bagakselstyring. Desuden forbedres onroad-egenskaberne yderligere af det standardmonterede aktive firehjulstræk, Porsche 4D- Chassis Control, 3-kammer- luftaffjedringen, den elektriske krængningsstabilisering Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) og de nyudviklede high performance- bremser Porsche Surface Coated Brake (PSCB). Offroad egenskaberne for Cayenne, som til trods for et udvidet standardudstyr er op til 65 kg lettere end forgængeren, forbliver i den forbindelse uden indskrænkninger.

De nye Cayenne modeller kan bestilles hos Danmarks to Porsche Centre: Porsche Center København og Porsche Center Aarhus og fås i Danmark til følgende priser: Cayenne fra kr. 1.374.690 Cayenne S fra kr. 1.712.210. Cayenne Turbo fra kr. 2.643.972. De nævnte priser er inklusive moms og afgifter.

Forrige artikelHvordan udnytter dansk golf succesen…
Næste artikelGolfstjerner bytter køller med ketcher
Avatar photo
John Kristensen, 57 år, er ejer af MagMedia, som udgiver aviserne GOLFBLADE, TENNISAVISEN og SKIAVISEN. John er uddannet cand.merc. i afsætning fra CBS, og har mere end 30 års erfaring fra udgivervirksomhed. John spiller gerne golf når tiden tillader det.