Sergio Garcia, Shane Lowry og Ian Poulter var de tre captain’s picks, Padraig Harrington præsenterede, efter at han efter BMW PGA Championship vidste, hvilke ni spillere, der havde erobret pladserne fra de to ranglister. Det var disse ni:

Paul Casey, Matthew Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Tyrell Hatton og Lee Westwood fra England; Rory McIlroy fra Nordirland; Viktor Hovland, Norge; John Rahm, Spanien; Bernd Wiesberger, Østrig.

Man kan roligt sige, at den irske kaptajn fulgte traditionen for at udtage de gode gamle, rutinerede i stedet for de unge brushoveder, men der er godt belæg for, at den metode virker, og Sergio Garcia har rekorden som alle tiders mest scorende europæer.

Bernd Wiesberger tog præcis den sidste automatiske plads fra Lowry søndag, men Harrington gav så sin landsmand wild card: – Han er Ryder Cup-debutant, men ingen tænker på ham som debutant, udtalte Harrington: – Han er majorvinder og verdensmester. Han er fuldt kvalificeret.

Hvem var tættest på og blev ikke udtaget?

Først og fremmest Justin Rose, der umiddelbart før annonceringen mente, at det ville være svært ikke at udtage ham, men der havde været lignende situationer tidligere, – og hvem ved, hvilken plan Harrington har?

Også svenskeren Alex Noren var stærkt inde i billedet efter godt spil i den seneste tid, men nu må vi skandinaver heppe på nordmanden Viktor Hovland, hvis plads var meget sikker trods en mindre overbevisende indsats i weekenden.

 

DEL
Forrige artikelGolfbladet – September 2021
Næste artikelTirsdagsanekdoten om mange slags PGA-statistik
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.