DP World Tour afviklede to turneringer i denne uge, som optakt til 2022-23-sæsonen, og i den ene blev det til en stensikker favoritsejr til Cameron Smith, som vandt Fortinet Australian PGA Championship i -13, 3 slag bedre end Jason Scrivener og Ryo Hisatsune. Nicolai Højgaard gjorde ikke meget væsen af sig i finalen og sluttede på delt 59. plads.

I den anden turnering, Joburg Open i Johannesburg, Sydafrika, havde alle danskere misset cuttet. Her blev det også en 3 slags sejr, men engelske Dan Bradbury (billedet) var modsat Smith en sensationel vinder. Inden turneringen var han nummer 1384 på verdensranglisten, og var inviteret med i turneringen til sin blot tredje start på DPWT. Nu har han en vinderkategori for resten af året. Sami Välimmäki blev nummer to og først på delt tredjeplads kom der sydafrikanere, som ellers plejer at dominere egne turneringer; Christiaan Bezuidenhour og Daniel Van Tonder.

LET’s sæsonfinale er undervejs i Spanien. Emily Pedersen blev bedste dansker, hun ligger nummer 19 i -7 efter en godt 68’er (-5), mens Smilla Sønderby er nummer 41 i +2 efter en 75’er og Nicole Broch Estrup nummer 59 i +5 efter en 77’er.

Hvem der vinder afgøres inden for de næste timer, og det skal vi nok følge op på.

Foto: Getty Images

Forrige artikelEmily bedst samlet, Nicole bedst i dag og Smilla mest stabil
Næste artikelDobbelt svensk triumf i sæsonfinalen
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.