TV-værten Peter Grønborg er vild med golf og forsøger at spille et par gange om ugen. Gerne i selskab med sin faste makker, Preben Elkjær.

Af Peter Bugge
Foto: Viaplay og privat

Når Champions League-finalen i fodbold ruller over skærmen den 28. maj, bliver det vanen tro med Peter Grønborg som vært.
Men når den 52-årige journalist ikke er i studiet eller på farten i fodboldens tjeneste, er han ofte at finde med golfkøllerne i hånden på sine hjemmebane, The Scandinavian. Og som regel i bold med sin TV-kollega, Preben Elkjær
Han fik sit første – halve – golfsæt i 30 års fødselsdagsgave, men kom først for alvor i gang med spillet i forbindelse med en golftur med sine gamle venner fra Aahus.
Grønborgs arbejdstider ligner ikke de fleste andre mennesker, da han primært er på job om aftenen og i weekenden. Det giver en masse ledige formiddage, så han forsøger at komme på golfbanen et par gange om ugen. Gerne tre, hvis tiden er til det…

Mit første rejseminde er…
Det er en chartertur med hele familien til Tunesien. Tror, det var i slutningen af 70’erne. Vi boede i Monastir – det var meget anderledes og meget fremmed det hele.

Min første golfrejse var til…
Costa del Sol i 2004 med en masse af mine gamle Aarhus-venner i en hel uge. Det var der, jeg for alvor begyndte at spille golf. Vi skulle spille nogle ret gode baner, blandt andet Sotogrande og San Roque, så jeg var nødt til at gøre noget ved det inden. Derfor fik jeg noget intensiv undervisning i tre dage af Richard Frances på Møn, mens min kone (forfatter og journalist, Anne Sofie Kragh, red.) sad i et sommerhus og skrev på sin bog om Anders Fogh Rasmussen.

Min bedste golfoplevelse er…

Det var jo nok, da jeg vandt DM for sportsjournalister i 2006. Jeg mener, jeg lavede 42 point i den ene runde, lige på grænsen til det pinlige, og 33 i anden runde. Der gik tingene op i en højere enhed.
Men det var også stort, da jeg var med til at dække Ryder Cup i Paris i 2018 – og mødte Tiger Woods på putting green.

Min yndlingsbane er…

Der skal jeg jo sige Old Course på Scandinavian, hvor jeg også er medlem. Det er den bane, jeg har spillet klart flest gange, og så kommer man jo til at holde af den. Det er en svær golfbane, rigtig svær, men samtidig en fed og afvekslende golfbane. Og hele miljøet er eksklusivt – på den fede måde, synes jeg. Der er klasse over stedet, og det er golfen, der er det vigtigste. Alt er tiptop.

Denne bane drømmer jeg om at spille …

Det må være Augusta! Jeg vil selvfølgelig også gerne spille Old Course og Kingsbarns og de der ovre i Storbritannien – jeg har aldrig rigtig spillet golf der. Men skal jeg bare nævne én, er det Augusta. Masters er den fedeste turnering at se i fjernsynet, jeg føler, jeg kender banen så godt. Det ville være helt specielt at spille den, men det kommer aldrig til at ske.

Min værste golfrejse var til…
Tyrkiet. Det var i november måned for nogle år siden – vi skulle spille golf i et par dage, men det regnede væk. Jeg har aldrig set sådan et uvejr i mit liv, det var forfærdeligt. Det var nedtur, når man bare havde glædet sig til at spille noget golf. Vi nåede vist en runde – banen var spilbar nogle steder. At det var en skidt rejse, var ikke landets skyld, men vejrets.

Min bedste hoteloplevelse var…

Det var på samme tur til Tyrkiet. Det var en rædselsfuld golftur, på grund af vejret, men vi boede på et megafedt, femstjernet hotel med spa of det hele, som jeg ikke kan huske navnet på. Det lå i forbindelse med en golfbane og havde bare alt.
Jeg har boet på virkelig mange hoteller rundt omkring – jeg husker især Madison Hotel i Paris, det var også ret fedt på den eksklusive måde og ligger perfekt.

Foto: Da Peter Grønborg dækkede Ryder Cup i 2018, rendte han ind i en vis hr. Woods på træningsbanen.

Forrige artikelHerlige udfordringer i Asserbo
Næste artikelTenerife er vidunderlig hele året
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.