Sejr i søndags og sejr igen torsdag. Det har været en helt forrygende uge for Emily Kristine Pedersen i Saudi Arabien, hvor hun søndag vandt 150.000 og i dag også vandt den individuelle titel i Saudi Ladies Team International efter en smukt gennemført finalerunde i 5 under par, 67.

Også i holdkonkurrencen vandt Emilys hold, bestående af Michele Thomson og Casandra Hall og amatøren Matt Selby, og det mere end fordoblede Emilys præmiecheck i turneringen, da der var 25.000 $ for den individuelle sejr, men hele 32.500 $ til hver af de tre professionelle i holdturneringen. Der var dog spænding til det sidste, for holdet skulle have mindst én birdie på 18. hul for at vinde, og den sikrede Casandra Hall inden Emily kunne færdiggøre runden.

Emily Kristine Pedersen har altså vundet 207.500 $ (godt 1,3 mio. kroner) på blot én uge i Saudi Arabien, foruden at hun jo altså også har sikret sig førstepladsen på Road to Costa Del Sol og yderligere 125.000 € i bonus.

Selvtillid

Emily startede finalerunden i -9, et enkelt slag fra den førende spanier Luna Sobron Galmes, men fik hurtigt spillet sig side om side med spanieren, og hollandske Anne van Dam, der lagde stærkt ud fra tredjepladsen. Danskeren bobler af selvtillid, og var fejlfri med fem birdies efter 13 huller, hvor hun bragte sig to slag foran Galmes og den unge australske rookie, Steph Kyriacou, som spillede en fantastisk finalerunde i 63. Den indeholdt to eagles og fem birdies og er ny banerekord på Royal Greens.

Luna Sobron Galmes og Anne van Dam holdt presset på Emily på de afgørende huller, men danskeren var fejlfri og suveræn og kunne stille og roligt spille sejren – eller skal vi sige sejrene – i hus. 1. Emily Kristine Pedersen, -14, T2. Steph Kyriacou, Anne van Dam og Luna Sobron Galmes, -12. 5. Charley Hull, -9

Spændende holdmatch

Kyriacous afsluttende eagle-chip bragte kortvarigt hendes hold på førstepladsen i holdkonkurrencen, men man anede, at det ikke ville holde, da der var en del hold tilbage på banen. Linette Holmslykke bidrog med en god runde i 70 til at hendes hold Team De Roey indhentede Kyriacous hold og fik del i andenpladsen.

Dermed blev det dobbelt dansk triumf i holdturneringen, og Linette Holmslykke tjente hele 16.750 $ for sin andel i andenpladsen i holdkonkurrencen, med afstand hendes største præmiecheck i karrieren, selvom hun sluttede langt nede i det individuelle resultat.

Line Toft Hansen gik sidste runde i 69 slag og en delt 36. plads individuelt og en 18. plads i holdkonkurrencen.

Tillykke til Emily. Dannebrog skal igen til tops i alle landets klubber i morgen!

Foto: Det første af dagens 67 slag på vej mod en tredobbelt triumf i Saudi Arabien. ©Tristan Jones/LET