En mand kommer ind på en bar og bestiller 18 dobbelte whiskys. Han slynger indholdet af de to første over skulderen, drikker de 14 følgende og slynger de to sidste over skulderen med forklaringen: De to første smager så rædsomt og de to sidste bliver jeg så fuld af.

Ja, undskyld, men Emily Pedersens moving day mindede mig om denne vits. Hun så koncentreret ud, da hun trådte an på første tee, og hendes tredje slag var få centimeter fra at være perfekt, men blev præcis fanget af en potbunker, og resultatet var en bogey, som blev fulgt op af endnu en på andet hul.

Så fulgte 14 huller med 11 pars og tre birdies, før afslutningen bød på endnu to bogeys. Havde vi nu kun kunnet regne med de midterste 14 huller, så …

Smørumspilleren ligger før sidste runde nr. 7 i +2, delt med Lydia Ko og Kristen Gilman, og det er en fornem præstation. Desuden skal man helst ikke føre. Amy Olson, der havde fire slags forspring efter første runde, ligger nu nr. 53 i +10. Danielle Holmqvist, der var alene i spidsen efter runde 2, ligger nu som nr. 19 i +5, så tyske Sophia Popov (billedet/ Getty), der gik i bold med Emily og tog spidsen i -4 med en runde i -5, må ryste for afslutningen.

Popov er tre slag foran Minjee Lee og Jasmine Suwanapura, der er to slag foran Caroline Masson, Lindsey Weawer og Austin Ernst.

Der er lagt op til en intens søndag eftermiddag, og vi ved, at Emily kan score i serier, når hendes spil lykkes.

Pudsigt nok virkede forholdene meget mere scoringsvenlige lørdag, og en kort overgang var der også mange, der fik birdies, men så ‘vandt’ banen igen over de fleste. Der kan komme store udsving i sidste runde, og lad dem bare være til dansk fordel!

ISPS Handa Wales Open

På Celtic Manor deles føringen før sidste runde af Sebastian Söderberg og Connor Syme -7 foran Sami Vällimäki -4, Thomas Pieters og Edoardo Molinari -3.

Bonusinfo: ä på finsk udtales som et dybt a som i grav, ofte med et lille smæk, og har intet med andre sprogs omlyd at gøre – så lad os slippe for udtalen Vælimæki!

 

 

DEL
Forrige artikelPGA Tour: 59’er i Boston
Næste artikelDJ på sikker kurs
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.