European Best Destinations har givet et bud på, hvilke strande der er Europas mest coronasikre. FolkeFerie.dk sender gæster til de to øverste på listen, Mellieha strand på Malta og Porto Santos 9 km lange sandstrand.
Begge steder er perfekte til familieferie, men også til golfspil.

På Porto Santo spiller du Seve Ballesteros’ dramatiske, men fair, bane på kanten af Atlanterhavet, og du er stort set ene om at være der, da øen stadig ikke er opdaget af udenlandske operatører.
Golfrejsen til Porto Santo inkluderer 4-stjernet strandhotel med morgenmad, fri lokal øl, vand og vin i hotelbaren kl. 11-23, swimmingpools, børnepool, legeplads, petanque, gratis adgang til hotellets spacenter og øens tennisanlæg, lån af cykler og to guidede vandreudflugter med dansk guide.

På Malta har FolkeFerie.dk et af de mest gennemtænkte feriecentre, Meder findes. Arkitekten Hans Munk Hansen har tegnet centret, Mellieha Holiday Centre, som rummer 181 store feriehuse, alle med gårdhave, tagterrasse og plads til 4-6 personer. Husene adskilles af buske, træer og et bilfrit stisystem, som fører til fællesområdet med swimmingpools, børnepool, legeplads, restauranter, minigolf og multicourt. Sandstranden 300 meter væk når du ad en privat gangtunnel direkte til Middelhavet.
En lækker golfbane, Royal Malta, ligger 40 km væk ved hovedstaden Valletta på vejen til lufthavnen. En åben parkbane, hvor vinden spiller en vigtig rolle, så to af huller er opkaldt efter den sydeuropæiske Mistralen og den nordafrikanske ørkenvind Scirocco.
Især på bag-9 er der vand. På hul 11, Dæmningen, skal du to gange over vand. På 12, Bækken, parallelforskyder banen sig selv med udfordrende strafområder. På 15, San Sebastian, skal du sigte efter domkirken af samme navn, mens du på par-3 hul 16, 125/117 m, skal over en dyb vandkanal, Djævelens Grøft.
Banen er 5030/4647 m fra hhv. gul og rød tee med par 68. Den er langt fra let, men mange vil elske, at der er seks par-3-huller og kun to par-5. Til gengæld er tre af par-3-hullerne i virkeligheden par-4, hvis du ikke er pænt langtslående.
Den velholdte banes historie går tilbage til 1888, og den kendteste pro var Paul Llewellyn, som siden vandt World Cup for Wales sammen med Ian Woosnam.

DEL
Forrige artikelNaturstier, ynglende fugle Galgebakke og skøn golf
Næste artikelMed green2green i Rasmus Højgaards fodspor
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.