Fredag blev en flot dansk golfdag. Nicole Broch Estrup lå det meste af dagen som nr. 1 og Joburg Open på LET, men måtte overgive sig for svenske Moa Folkes afslutning: birdie – birdie – eagle på 16-18, så hun ligger på andenpladsen i -10 efter Folke -12.

Efter runder i -5 og +5 kom Smilla Tarning Sønderby flot tilbage med en runde i -4, og den score placerer hende som nr. 13, mens Amalie Leth-Nissen er nr. 34 i par og Linette Holmlykke nr. 43 i +2.

Turneringen slutter lørdag, så det bliver spændende at følge.

Sofie Kibsgaard Nielsen (billedet) går efter at få kort til LET gennem LETAS, og i årets første turnering, Santander Golf Tour på Girona gentog hun bedriften fra den sidste i 2022: Hun delte førstepladsen og tabte omspillet. Denne gang var der fem i omspil på hul 18 par-3. De fik alle fem par på første hul, men da hullet blev spillet igen, fik kun Lucie André fra Frankrig par under de svære forhold, som Kibsgaard Nielsen betegner som ‘ret vildt vejr’.

Derfor var det dagen igennem om at få par i stedet for bogeys eller dobbeltbogeys. Det måtte hollandske Marit Harryvan sande, da hun fik dobbeltbogey på 17, for ikke at tale om Emily Price, England, der spillede sidste runde i +5. Begge var med i omspillet.

En god slutrunde gjorde, at Puk Lyng Thomsen avancerede til 14. pladsen i +7.

Næste turnering på LETAS er Terre Blanche Ladies Open 13-15. april, og i mellemtiden vil Kibsgaard Nielsen især træne putting i håb om at undgå omspil næste gang!

I Camiral Golf & Wellness Championship gik Christian Jacobsen fra Korsør i spidsen før sidste runde i -9 foran nordmanden Jarand Arnøy -8 og på delt tredjeplads bl.a. Søren Broholt Lind i -7 efter en anden runde i -5.

Jonathan Gøth-Rasmussen, Søllerød er nr. 8 i -5, og amatøren Jens Kristian Thysted nr. 9 i -4.

Denne turnering slutter ligesom Joburg Open lørdag.

Forrige artikelPGA og LPGA Tour: Rahmbo fortsætter…God runde af Nanna
Næste artikelSejren glippede for Nicole og andet lørdagsnyt
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.