67-årige Kim Nielsen har spillet fodbold, bordtennis, badminton, kort, cricket og de seneste 30 år golf i Grenaa 3-5 gange ugentlig – nu har han sat en imponerende banerekord

Da Grenaa GK sidste år indviede et smukt, nyt hul 16, blev de gamle banerekorder skrottet, og der skulle sættes nye. Helst nogle, der var lidt overbevisende, og det ønske er nu opfyldt til overflod, da den 67-årige Kim Nielsen har spillet banen, hvis par er 72, i 68 slag fra tee 59. Han er den første, der har spillet i par eller bedre, oplyser formand Anthony Bjerregaard.
Det skete tilmed på en dag, hvor det blæste noget mere end normalt, – men det generer mig ikke, for jeg har lav boldflugt i sine slag, fortæller han og røber dermed, at han imødegår blæst på samme måde som den legendariske Walter Hagen.

Fem birdies og en bogey
Nielsen startede runden med tre pars, før han fik åbnet sin birdiekonto på først par-3 hul 4 på 130 m og derefter par-4 hul 4 på 423 m, som ovenikøbet har handicapnøgle 2.
Før han vendte, satte han endnu en birdie på scorekortet på par-3 hul 7 på 125 m.
Derefter fulgte fire pars, før han udnyttede to par-5-huller i træk til to birdies. Fire sikre pars fulgte, og så manglede kun det afsluttende hul, par 4 278 m, som ikke plejer at være noget problem, for er der én kølle, der altid adlyder Kim Nielsen, er det driveren.
Nu blev han imidlertid ramt af øjeblikket og ville spille safe ved at slå ud med sin 5-kølle, men ak, bolden ramte et træ, og resultatet blev en bogey.

Kim Nielsens rekord-scorekort

At skyde sin alder
Uden den bogey havde Nielsen skudt sin alder, og faktisk er der kun en måned til. at det ville have være tilfældet, for så fylder han 68 – men skal vi gætte på, at han nok skal give banerekorden et ekstra tryk inden længe.
Grenaaspilleren er i hvert fald aktiv nok til at holde sin form flyvende – i øvrigt uden nogensinde at have taget undervisning.

Golf efter fodbold
I 1990 gjorde en skade det umuligt at spille fodbold mere, og så prøvede han sammen med de fire andre medlemmer af en kortklub, om golf kunne være sagen.
Det var det! Med boldøje også fra bordtennis, badminton og cricket, som han havde spillet i Herning, før han i 1969 flyttede til Grenaa, fik han hurtigt aflokket golfspillet flere og flere hemmeligheder. Hans favoritslag er approachslag fra ca. 100 m, men naturligvis er det også vigtigt, at hans driver kører 100%, og at putteren ikke er fjendtligsindet.
Han har været på seniorlandsholdet i Bulgarien 2014, spiller på seniortouren og regionsgolf. Hans favoritbaner er Great Northern og The Scandinavian samt Lübker, hvor han faktisk også er medlem.

Long stay
Tidligere havde han og hans kone en lejlighed i Spanien, men den er afhændet, så de seneste ni år har parret hvert år været på long stay i Estepona med Classic Golf og Knud Limschou, hvis omsorg de holder meget af.

Operation venter
Kim Nielsen har i de seneste år været hæmmet af, at en knogle i den ene fod er vokset for meget, så han skal igennem en forholdsvis kompleks operation. Bagefter skal han have foden i gips i seks måneder, hvorefter de to fødder skal have sko i hver sin størrelse.
Han håber først at blive indkaldt efter første weekend i september, for så kan han deltage i klubmesterskabet, som han lidt overraskende ikke har vundet endnu – og det vil jo være sjovt at kunne sætte de yngre spillere mat i en moden alder, slutter han.

DEL
Forrige artikelVild med Dans – og Golf
Næste artikelDen dansk-spanske golfdronning
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.