Lille undseelig bane mellem Palma og Sollér byder på et par unikke golfhuller med mulighed for at score ’Goat-in-One’.

Det hollandske ægtepar foran mig træder venligt til side, da jeg slæber mig op ad bakken til 12. hul, der er et par3 hul og ligger højt oppe i bjerget, som vi fra de første ni, flade huller har kigget op på med en blanding af beundring og en lille anelse frygt.
’Skal jeg derop?’, tænkte jeg, da jeg fra det flade landskab mente at kunne ane noget, der kunne ligne en golfspiller på afveje oppe på bjerget.
Jo, man skal derop, og ja, det er lidt af en stroppetur. Men når man først er der, er det hele turen værd.
Vi spiller Son Termes. En af de mest oversete golfbaner på Mallorca, hvor det ene flotte anlæg overstråler det næste. Banen er privatejet, og har været gennem nogle svære tider.

Son Termes ligger lidt for sig selv, og da de nærmeste nabobaner er banerne, der ejes af den store Arabella-gruppe, så bliver Son Termes nemt overset i det brede billede. Samtidig har man haft et kæmpeproblem med vandtilførslen til banen, hvilket i et par år har givet udfordringer med standen. Nu køber man renset spildevand fra den nærliggende, store by, Valldemossa, og det har allerede hjulpet, fortæller en repræsentant for banen.

G.O.A.T.
Tilbage til banen, og det 12. hul, som jeg nu er kommet op til. Et aldeles skønt lille par3 på bare 118 meter fra de bagerste klodser. Udslaget er ud over en kløft, og greenen ligger ligesom placeret på en hylde på bjerget. Slår man for kort er bolden borte for tid og evighed, slår man for langt, skal man lede i et lidet imødekommende krat og buskads. En enkelt stor bunker hjælper med at redde bolden fra en værre skæbne bagerst til venstre.
Det er et fedt lille golfhul. Og så har man en enestående mulighed for at præstere noget ganske sjældent, nemlig at få et ’Goat-in-one’. I bjergene på Son Termes bag9 lever nemlig hundredvis af vilde geder, og de tager ikke meget notits af golfspillerne. På 12. green spankulerer de stille rundt og springer lige et spring til siden, da min bold lander på den bløde green, og på næsten tour-manér lige spinner to-tre meter tilbage til en ret god birdiechance, der dog skammeligt misbruges.
Der er forholdsvis mange gode birdiechancer på Son Termes selv for den gennemsnitlige spiller, for banen er ret kort. Bare 5.582 meter fra de bagerste klodser – til par 70. Banens to eneste par5-huller ligger som hul 5 og 6, hvor de samme to vandløb og den samme store fairwaybunker udgør de primære forhindringer. Bag9 er markant sværere end de første ni huller; her finder man de fire længste par4-huller og nogle spektakulære bjerghuller, hvor både ens kondition og evner udi course management udfordres.

Stedet er ganske uprætentiøst. Klubhuset er hyggeligt, med en god restaurant, og det ligger med en fin udsigt til de flade huller og bjergene i baggrunden. Stemningen er afslappet og imødekommende, og så er der – stadig – langt bedre plads på banen, end på banerne tættere på Palma. Greenfees er også i den populære ende, for man ved godt, at man ikke kan tillade sig at tage det samme for golfen, som på de mere polerede anlæg lige vest for Palma.

Holder man sommerferie på Mallorca, og golfen ikke er det primære formål med turen, så kan en enkelt eller to runder på det charmerende anlæg i Son Termes bestemt anbefales.

DEL
Forrige artikelFine runder af Helligkilde i Spanien og Nicolai Tinning på Ledreborg
Næste artikelKomikeren Carsten Bang: Stjernegolf er fedt
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.