Efter en udsøgt middag og en god nats søvn på resortet er vi parate til at spille Elisefarms super flotte bane designet af Martin Hawtree, som er kendt for at skabe mindeværdige linksbaner.

Resortet Elisefarm ligger i Skåne ca. 40 km nordøst for Malmø og har til huse i en gammel Herregård fra 1845. Her fornemmer man historiens vingesus på gårdspladsen, hvor en kæmpe putting green omkranser gårdens oprindelige længer og bygninger. Og, lige indenfor i hovedbygningen finder man receptionen, hvor det venlige personale både har styr på tee times og værelsesreservationer.

Golfbanen, som er designet af Martin Hawtree, blev indviet i 2005 af blandt andre Henrik Stenson og Louise Ståhle.
De 18 huller spiller på et let kuperet plateau, hævet op over Ringsøen, og som på et par af hullerne beriger os med en fantastisk udsigt. Banen ligger i et åbent terræn og udmærker sig ved et rigt antal bunkers, der har smukt svungne bunkerkanter med rough omkring, samt ikke mindst de signifikante greenområder med run-offs. Og, hvis man har spillet linksbaner i Storbritannien er det meget nemt at se, hvor inspirationen til layoutet kommer fra.

Greens er i særklasse og bygget efter USGA-standarder. De er sået med rødsvingel græs, hvilket gør greens spilbare næsten hele året.
Banen er udfordrende og giver alle spillere uanset niveau en mindeværdig golfoplevelse. Der er hele frem teesteder at vælge imellem. Fra Gul Tee måler banen 5.606 m og fra Rød Tee 4.673 m

Velholdt i alle ender og kanter
Den høje kvalitet på Elisefarm ses hele vejen igennem. De store greens og den første klipning omkring greens står superskarpt, og bolden får god fart på de jævne overflader på greens.
Vi møder en greenkeeper på runden, og han er i gang med at klippe teesteder med en Single-klipper, som han skubber foran sig, og så ved man, at der bliver brugt mange ressourcer på at holde banen i tip-top stand.
Fra tee kommer fairwaybunkers i spil på stort set alle huller, og man skal vogte sig for den høje og saftige rough.

Hvis man skal udpege nogle golfhuller, må det være Hul 9 og Hul 18. Hul 9, et par5-hul, som fra tee spiller nedad hele vejen til green, som er plastret til med bunkers. Nyd udsigten til Ringsøen! Hul 18 er en perle, et kort par4-hul, hvor 3 fairways bunkers gerne snupper din bold, og hullet fortsætter ned mod en aflang green, der lægger sig op ad en sø.

Overnatning på herregården
Elisefarm tilbyder overnatning i et af hotellets 24 dobbeltværelser, en restaurant med skånske specialiteter samt et spabad.
Værelserne har eget bad og toilet er indrettet i gårdens oprindelige 3 længer – Herregården, Stalden og Annekset. Alle værelser har TV og trådløst internet.

Elisefarm tilbyder en golfpakke bestående af en greenfee tre retters menu samt overnatning i dobbeltværelse inklusiv morgenmad og adgang til spa.

Elisefarm AB
Fogdarp 747
243 96 Höör
Sverige
www.elisefarm.se

Greenfee:
I højsæsonen er greenfee 550-750 svenske kroner.

Forrige artikelSlagkraftigt sammenhold i Hammel
Næste artikelEn sublim golfoplevelse venter i Halmstad
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.