Siden man for 15 år siden kunne slå til den første golfbold på golfbanen i Hobro, har klubben til trods for sin unge alder været igennem en rivende udvikling, og man har gang i en række spændende projekter i det handlekraftige og proaktive miljø i klubben, hvor banen tilmed er i formidabel stand.
Klubbens fødsel blev dog en noget sejlivet kamp, da der skulle gå hele 7 år fra det første initiativ til at stifte klubben i 2002 blevet taget til, at man kunne nyde naturen på slægtsgården Torndalsgaards gamle marker. Undervejs nåede man at opnå en danmarksrekord i antallet af restriktioner givet i byggetilladelsen til en golfbane. Det var altså noget af en udfordring, der ventede banearkitekt Michael Traasdahl Møller, da han skulle tegne stregerne til banen. Heldigvis var det hele ventetiden værd, da man i dag har et fremragende baneanlæg i den smukke natur nær Mariager Fjord. Den førnævnte handlekraft og initiativlyst, er da også omdrejningspunktet, da jeg efter min runde får en snak med klubbens ”blæksprutte” og klubsekretær Susanne Frederiksen. Hun har, ligesom mange andre i klubben, mange bolde i luften, godt hjulpet på vej af de mange frivillige og Rasmus Lange, der apropos havdyret med de mange arme, har titel af både PGA-træner og golfmanager i klubben.
Arbejdskraft for millioner
Susanne Frederiksen siger, at ca. 20 % af klubbens medlemmer er frivillige, og at de bogstaveligt talt bidrager med stort og småt. De hjælper på banen med at rive bunkers, betjener caféen og samler bolde op på drivingrangen. Deres ”masterprojekt” var dog for år tilbage, da de primært baseret på frivillig arbejdskraft, bankede klubbens nye klubhus op på under et år. Som påskønnelse for de mange gratis arbejdstimer, som de frivillige hvert år leverer, og som ifølge golfsekretæren sidste år løb op i en værdi af 3,5 mio. kr., afholder man en fest for de frivillige med levende musik og 3-retters menu. Netop den aften om året er det de ansatte i klubben, der agerer tjenere og servicerer de frivillige. Klubsammenholdet blandt de 600 medlemmer, er da også et kvalitetsparameter, som folk vægter højt og det betyder noget, når man ligger i et smørhul, hvad golfbaner angår. Indenfor en halvtimes kørsel findes ikke færre en 10 golfbaner, og nærmeste nabo – Volstrup Golfcenter ligger blot 9 km. fra Hobro Golfklub. ”Det er ingen hemmelighed, at vi godt kunne bruge lidt flere medlemmer, men heldigvis går de fleste klubber mere op i at holde på sine egne medlemmer og uddanne nye golfspillere end at ”stjæle” medlemmer fra de andre klubber i området”, uddyber Susanne Frederiksen.
I Hobro spænder de bredt
Foruden ovennævnte har klubben også gang i en række andre spændende og samfundsnyttige projekter. Det spænder lige fra det såkaldte Projekt Nye Fællesskaber, hvor man i samarbejde med DGI og Mariager Fjord kommune gennem golfen, gymnastik, øvelser og oplæg hjælper mennesker på vej mod nye sociale fællesskaber. ”Alle fortjener et fællesskab”, siger Steen Claudi, som er manden bag projektet. Når man bevæger sig rundt på banen beliggende i den smukke natur ned til Mariager Fjord, kan man heller ikke undgå at støde på klubbens senest færdiggjorte større projekt på banen. Det drejer sig om de mange stablede træstammer, der fungerer som insekthoteller, og som netop er indviet denne sommer som erstatning for de gamle palisader. De nye hoteller giver foruden husly til de små kryb også skjul til mennesker for eventuelt vildfarne golfbolde.
Greens i topklasse
Selve banen er der heldigvis lige så meget positivt at sige om, som alt det der foregår udenfor banen. Banens beliggenhed er skøn og greens er denne sensommerdag DP World Tour-værdige. Med andre ord: De er fantastiske at se på og putte på! Selve banen lever dog næppe op til det føromtalte World Tour-niveau, men det er en ganske glimrende bane, hvor princippet for banearkitekten har været, at det skal kunne betale sig at tage en chance. Det bliver belønnet, hvis det går godt og omvendt straffet, hvis det går dårligt. Det gælder for eksempel på 9. hul. Et par 5 hul, som også rangerer som banens sværeste ifølge scorekortet. Her skal der navigeres udenom to vandløb, der til sidst ender i en sø højre om en green, som i øvrigt er godt beskyttet af et par bunkers. Her kan man passende gøre et kort ophold i den nye hytte med toilet og siddefaciliteter, hvis der er behov for det. Man kommer ikke omkring klubhuset her halvvejs på runden, som ellers er kutyme på fleste golfbaner.
Dagens åbenbaring
Banens næstsidste hul er også værd at nævne. Når man har slået sit 2. slag på par 5 hullet, der drejer mod venstre, åbenbarer der sig en betagende udsigt over skoven og fjorden, inden man slår sit indspil ned mod green fra bakketoppen. Her er det vigtigt at tage niveauforskellen i betragtning, for slår man for langt ender man i en særdeles dyb bunker, som kan volde store problemer for mange at komme op af. Banens sidste hul er et lille ordinært par 3 hul på kun godt 100 meter. Her er ikke de store dikkedarer før man når ind på en ganske vanskelig green, hvor selv korte putts kan give grå hår i hovedet på grund af den store hældning fra bagkant mod forkant og fra venstre mod højre. Her gælder det op at placere sit teeslag på den rigtige side af hullet. Efter runden passerer man i øvrigt den lille bro ved navn Christian & Anne Lises Bro. En gestus til de tidligere ejere af jorden, hvor banen nu er beliggende. Efter man har passeret broen, går man forbi den sydvendte terrasse med loungemøbler, som man skylder sig selv at gøre stop ved, inden man kører hjem. Her belønnes man med et blik ned mod 18. hul, og med en betagende udsigt ned over skoven og den aflange smalle fjord.
Spil i korte ærmer om vinteren
Har man mod på mere, eller vil man gerne svinge køllerne i en kortærmet polo, uden at skulle rejse langt mod syd i vinterhalvåret, kan man spille på en af de to Trackman golfsimulatorer, som klubben for nyligt har investeret i. Ifølge klubsekretæren, er der run på om vinteren, men da det er forbeholdt klubbens medlemmer, skal man have fat i et sådant, hvis man vil have fornøjelsen af at spille alverdens baner i det lune indendørs område. Prisen er 75 kr. pr. time for medlemmer, mens en gæst kan komme med til 25 kr. ”Det betyder, at der heldigvis også er selskab om vinteren til os fastansatte”, tilføjer hun. Er man mere til rigtig udendørs golf i elementernes rasen året rundt, kan man benytte banens nyanlagte par 3 bane, som hele vejen rundt har udsigt til fjorden. Hvad det næste projekt bliver, som de skal have gang i i Hobro vides ikke, men en ting er sikkert – de skal nok finde på noget.
Faktaboks:
Hverdage | Weekend/helligdage | |
Greenfee – 18-hullers banen | 300-350 kr. | 400 kr. |
Leje af buggy | 275 kr. | 275 kr. |
Leje af trolley | 40 kr. | 40 kr. |
Se mere på www.hobrogolf.dk