Marcus Helligkilde, der på Gettys billede slår ud på første hul, var tæt på at vinde for tredje gang på Challenge Tour, da han i Challenge Costa Brava gik sidste runde i -7 og sluttede i -18, et slag efter new zealænderen Daniel Hillier.

Endda ærgrer han sig sikkert, for da begge kun manglede et hul, vidste Helligkilde, at han havde fået birdie på hullet i samtlige tre forudgående runder. Hillier kunne på den anden side se tilbage på to eagles og en birdie. Da Helligkilde måtte lade sig nøje med par, vidste Hillier, at en birdie var nok, og det fik han.

Tredjepladsen blev delt af Ricardo Gouveia, Portugal og Matteo Manassero, Italien i -15, så italieneren er efter en ordentlig nedtur endelig på vej frem igen.

Niklas Nørgaard Møller gik sidste runde i -4, men det rakte kun til 14. pladsen i -10 og kostede pladsen i top-20, der får kort til European Tour næste år. Den er der tid til at vinde tilbage. Helligkilde ligger i øvrigt som nr. 3.

Oliver Hundebøll gik slutrunden i +1 og faldt til nr. 22 i -7, mens Martin Leth Simonsen med en runde i +4 havnede på 46. pladsen i -1.

Der var dramatik til det sidste på Ledreborg, hvor ECCO Tours Road to Europe Tour Final sluttede i et omspil mellem Christopher Feldborg Nielsen og Adam Blommé, begge Sverige, der var sluttet i -2.

Blommé havde nok regnet med, at -2 ville række til sejr, men Nielsen sluttede med en albatross 2 på 18. hul.

Nicolai Tinning besatte 3. pladsen i par, mens Lasse Jensen, John Axelsen og Sebastian Friedrichsen delte 4. pladsen i +2, Andreas Hillersborg blev nr. 7 i +3 og Morten Ørum Madsen nr. 11 i +4.

De 11 bedste på Road to Europe-listen får kategori på Challenge Tour 2022, fordi Jesper Kennegaard allerede var kvalificeret, de fem første betydeligt bedre end nr. 6-11. Fire danske spillere klarede kravet: 2. Lasse Jensen. 5. Peter Launer Bæk. 7. Nicolai Tinning. 11. Jeppe Kristian Andersen. Lige udenfor lå John Axelsen som nr. 12.

Forrige artikelFantastisk dansk dag: Winther, Axelsen og Smørum fører, Helligkilde nr. 4
Næste artikelChefgreenkeeper: Man skal kunne tåle at få en skideballe
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.