PRESSEMEDDELSE:

Klubben overtager forpagtning af den 124-årige links bane på Fanø. 1. januar 2022 har Fanø Vesterhavsbads Golfklub overtaget forpagtningen af Fanø Golf Links, der har været klubbens hjemmebane fra klubbens stiftelse i 1948. Fanø Golf Links har siden banens oprettelse i 1898 været ejet og drevet af Fanø Vesterhavsbad A/S, der fortsat er ejer af banen, men nu overlader driften af anlægget med golfbane og klubhus til den lokale golfklub.

Der er tale om den ældste golfbane i Danmark, der ligger på det samme sted, hvor de første huller blev anlagt ved forrige århundredeskifte. Enkelte huller er bevaret fra den oprindelige bane. Der er samtidig tale om landets eneste ægte links bane, der ligesom de klassiske links baner ved de britiske kyster ligger i klitlandskabet ved havet.

Fanø Golf Links blev anlagt som en del af badestedet Fanø Vesterhavsbad, hvis storhedstid som internationalt bade- og kursted var i første del af 1900-tallet. Golfbanen var fra starten en vigtig del af sommerlivet ved badestedet. En betydning banen har fastholdt op til vore dage, hvor den er et samlingssted for sommergæster og medlemmer af den lokale golfklub.

Den første internationale golfturnering i Danmark blev spillet på Fanø Golf Links i august 1901 og både pokal og medalje er bevaret. De traditionsrige Fanø turneringer, der har været spillet siden, er blandt landets største golftræf og vil blive videreført som hidtil.

Et nyt kapitel begynder nu i Fanø Golf Links lange historie. Som det har været tilfældet gennem hele banens levetid vil der ske fornyelser og ændringer for at bevare og forbedre banen som en tidssvarende golfbane. Men Fanø Golf Links vil i det hele blive videreført i den samme ånd og med de samme værdier som i mere end et århundrede har præget de gamle links ved det yderste hav.

Foto: Fanø Vesterhavsbads Golfklub

DEL
Forrige artikelSmith smadrede scoringsrekorden
Næste artikelTirsdagsanekdoten om obskønt mange penge
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.