Joachim B. Hansen er en meget privat person, og han kan være meget stille, hvis ikke man kender ham, men tag ikke fejl; selvtilliden og ambitionerne er tårnhøje, og sejren på Jumeirah i Dubai og det fremragende spil i sæsonfinalen har vist, at han sagtens kan være med helt fremme om søndagen.
”Drømmene har hele tiden været der, men nu er det håndgribeligt, og den selvforståelse kan bane vejen til flere sejre,” fortæller Thomas Kiel Larsson.

Som træner for herrelandsholdet samt herrernes Pro-Team har Thomas Kiel Larsson i en hel del år lagt træningsplaner og spilstrategier for Joachim B. Hansen – både når spillet gik godt og når det faldt sammen.
De kender hinanden indgående, læser hinanden godt og behøver ikke altid så mange ord, og slet ikke store armbevægelser for at kommunikere. Så selv om Joachim B. Hansen virker cool og afbalanceret det meste af tiden var sejren i Dubai en stor forløsning, glæde og begejstring, og han skrev dette opslag på Facebook:
”Spillet har været trends og forbedret de sidste par måneder. I denne uge gik det hele sammen og vildt spændt, stolt og ydmyg over at være den heldige, der står på toppen til sidst. Fra tee til green, de første tre runder, spillede jeg fantastisk. Sidste dag lidt mindre skrap, men min putter holdt mig inde. Også en stor hilsen til min caddie Adam Drummond for at holde mig på rette tankegang derude. At vinde med min familie på den 18. green er noget jeg aldrig glemmer,” skriver Joachim B. Hansen efterfulgt af 2 røde hjerter.

En lang vej med op-og nedture

Joachim B. Hansen fik en flyvende sæson som rookie på Europa Tour tilbage i 2013, hvor han til Scottish Open i Inverness blev 3’er, indkasserede 1,45 mio. kroner og sluttede sæsonen som nr. 79 på europatourens rangliste. Desværre blev det ikke begyndelsen på en ubrudt række af år på Europa Tour. Spillet og resultaterne gik i lange perioder den forkerte vej og i 2015, 2017 og 2018 måtte Joachim B. Hansen se sig degraderet til Challenge Tour.

Men 2018 var også et karrieremæssigt vendepunkt for Joachim, idet han vandt challengetouren og på vejen sejrede i både Turkish Airlines Challenge og Made in Denmark Challenge. Men gennembruddet på den helt store scene kom først med European Tour-sejren Joburg Open i 2020, hvor han satte en bogey-fri sidste runde på 67 slag, og knapt 12 måneder senere kunne han igen hæve trofæet ved AVIV Dubai Championship på Fire Course, Jumeirah Golf i Dubai og tilmed indkassere 1,5 mio. kroner godt og vel, mens han i sæsonfinalen på Race to Dubai ugen efter sluttede på en flot 9. plads til en værdi af 822.000 kr.
Fra og med Europa Tour-turneringen på engelske Wentworth Golf Club i september har Joachim spillet meget stabilt, og udover et enkelt misset cut har han opnået slutplaceringer bedre end nr. 25 i de otte seneste Europa Tour- turneringer.

Bedre i alle facetter af spillet
”Joachim kommer stille og roligt op på et højere niveau, og har et scoringsgennemsnit på 1,1 slag bedre end sidste år, og det er meget. Vi har brugt meget tid på at få gode jernslag og det lykkedes godt siden sensommeren, og når man ser på statistikkerne er Joachim en af de allerbedste på Europa Tour med jern på sine approach-slag. Og drives er blevet længere. Han har øget club speed fra 114 mph til 118 mph, hvilket svarer til ca. 10 meter. Men også hans short game er løftet, selvom der selvfølgelig sker fejl,” fortæller Thomas Kiel Larsson.
Bag det høje og stabile niveau har ligget slidsom træning, siden Joachim som 15 årig begyndte at få træning hos Thomas Kiel Larsson.
”Joachim er virkelig god til at gentage og arbejde med den samme opgave lige meget hvor kedelig, den er. Han følger altid planen, og det bliver belønnet.”

I 2019 var han tæt på sin første sejr, men fik den ikke lukket i Frankrig, men sluttede en fin sæson som nummer 49 på Europa Tour Ranking, og den gode udvikling fortsatte med placeringer som nummer 44 i 2020 og i år som nummer 37.
Efter en uges pause var det meningen at Joachim B. Hansen skulle rejse til Sydafrika og spille sæsonens første turnering på Gary Player CC i Sun City i Sydafrika, men DP World Tour har valgt at aflyse turneringen på grund den nye variant af coronavirus.

DEL
Forrige artikelJuletilbud på Cottrell Golf
Næste artikelStensballegaard er altid åben
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.