Det var store regnedag på Oak Hill. Regnen slog i perioder boldene ned; den gjorde greens langsommere; og når det ind imellem ikke regnede, var der i perioder en vis blæst. I få perioder føltes det, som om forholdene var noget nær perfekte, men selv under de betingelser er Oak Hill uberegnelig. Der stadig kun syv spillere under par, og tre af dem er stukket af.

Canadieren Corey Conners var alene i spidsen i -7, da han på 16 drivede i bunker. Han bankede bolden ind i bunkerkanten kun lige over sandet, men nok til, at han kunne få lempelse uden straf, fordi bolden var fæstet i eget nedslagsmærke. På den skæve bunkervæg hjalp det ikke meget, men kostede en dobnbeltbogey og så sluttede Conners i par for dagen og -5 i alt.

Norske Viktor Hovland bevægede sig lidt frem og tilbage, før en bogey på 18 gjorde, at også han sluttede i par og -5 i alt. Brooks Koepka, der på Gettys billede siger tak for spillet til Bryson DeChambeau, var i mellemtiden med dagens bedste runde i -4 nået til -6, så han fører og skal gå førerbold med Hovland søndag.

Denne trio har taget en vis afstand til de følgende: 4. Bryson DeChambeau -3. 5. Justin Rose og Scottie Scheffler -2. 7. Rory McIlroy -1.

Scheffler var startet i delt føring, men sjuskede et kort parputt væk på 1 og spillede for-9 i +4. Kun en enkelt birdie blev det til på bag-9.

Nicolai Højgaard spillede for-9 i +2, men kom tilbage til par efter 15. En afslutning med en bogey og en dobbeltbogey sendte ham tilbage i +6, hvor han bl.a. ligger sammen med tre majorvindere: Adam Scott, Jon Rahm og Jordan Spieth som nr. 42, så han tabte kun syv placeringer. En god sidste runde kan betyde meget for hans placeringer på diverse ranglister.

— o0o —

På Challenge Tour ligger Sebastian Friedrichsen i B-NL Challenge efter par på moving day nr. 21 i -4. Benjamin Hebert er i -11 to slag foran de fire nærmeste konkurrenter.

— o0o —

I Aramco Series i New York er der stadig spillere, der mangler op til 9 huller. Smilla Tarning Sønderby ligger nr. 32 i +5 efter 11 huller. Emily Pedersen nr. 57 i +9 efter 12 huller, mens Nicole Broch Estrup i +10 er færdig og netop nu den øverste under cutlinjen, men der er gode chancer for, at den rykker sig, så hun får sidste runde med.

Forrige artikelTrio har tre slags forspring på Oak Hill
Næste artikelBrooks Koepka vandt sin femte major i opvisningsstil – Nicolai Højgaard nr. 50
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.