Det har overrasket mig, hvor meget balance det kræver at spille golf, siger yogalærer Maja Asklund.
For et års tid siden blev hun nysgerrig på golfsvingets anatomi.
Man skal stå på nogenlunde samme stabile måde hver gang, og samtidig skabe fart i golfkøllen med bestemte dele af kroppen og ikke med andre. Det kræver styrke og stabilitet i balder og kernemuskler.
Den indsigt fik Maja til at tænke ud af boksen. Ud af hesteboksen, rent faktisk. Hun har nemlig redet heste i det meste af sit 41-årige liv, og lavet yoga særligt for hesteryttere. Nu gør hun det samme for golfere.
Mine rytteryoga-elever er mest kvinder. Men det gik op for mig, at mange af deres mænd spiller golf, fortæller Maja Asklund om sin indgang til golfen.
Som mangeårig rytter og anatomi-nørd kender jeg rytterens bevægelser ud og ind. Jeg tænkte, mon ikke man kan gøre det samme med golfspillere?

Yoga-hjernen kom i sving
Majas yoga-hjerne begyndte at køre. Hun begyndte at kigge nærmere på folks golfsving, med samme anatomi-nørdede blik, som når hun kigger på ryttere.
Jeg har brugt mange timer på internettet og ude i golfklubberne med at nærstudere folks golfsving. Både de bedste spillere og almindelige mennesker.
Maja faldt over den berømte video med Miguel Ángel Jiménez. Spanierens opvarmningsøvelser på driving range gjorde indtryk, med cigar i mund og golfkøllen strakt ud i de nærmest hypermobile arme.
Siden har Maja Asklund sat sig ind golfsvingets anatomi for at målrette sine yogahold for golfere. Senest har hun fået en aftale med Eagle Club Indoor Golf i Hørsholm om at tilbyde golfyoga inde i selve centret.
Det er jeg glad for. Så kan man tage golfyoga, inden man spiller en runde herinde. Eller bagefter.

Mentalt aspekt
Selv om Maja Asklund er erklæret anatomi-nørd, har hun blik for det mentale aspekt af golf.
Man skal lukke tanker ude, når man skal slå og ikke mindst putte. I yogaen kalder vi det at ”stilne sindet”, siger Maja og uddyber:
Det handler om vejrtrækning. Mange af os er lidt småstressede og får ikke trukket vejret dybere længere ned end brystkassen.

Fremtidsdrømmen
Selv om Maja Asklund er ny i golfsporten, har hun det lange lys på og ser en masse potentialer.
Jeg drømmer om en dag, at golfspillere vil komme til mig for at få afhjulpet de skader og skavanker, de tager med sig ud på banen, fortæller yogalæreren.

Forrige artikelLET Q-school: Linette og Amalie holder liv i håbet
Næste artikelLinette Holmslykke spiller sig tæt på tourkort