Tekstilbyen Brande har en golfklub med store sociale kvaliteter og ’kærlighedshuller’

Man kunne godt forestille sig, at en golfbane i Brande var fuld af nåleskov, men det er den ikke. Den har mange slags træer langs hullerne og omkring greens, og den byder på en skøn naturoplevelse. Desuden er der blevet mere lys og luft omkring nogle greens, som ofte var fugtige pga. træer, der stod lidt for tæt på. Nu har alle greens samme fine kvalitet. Til gengæld virkede de noget langsomme den dag, vi spillede banen.

Nydelse uden store risici

Hvis man gerne vil spille en bane uden de allerstørste udfordringer, men med mange irriterende bunkers lige der, hvor man ikke vil have dem, er Brande sagen.
Banen har mange attraktioner. Hullerne vender i alle retninger. Der er spændende dogleghuller til såvel højre som venstre, hvor det er vigtigt, at man slår langt nok til, at man kan gå direkte videre mod green.
Vand er der ikke meget af. Lidt til venstre for green på hul 9 samt – mere udfordrende for de fleste – på 15, hvor det koster mange meter at gå uden om.
Par 5-hul 17 er godt til at afgøre matcher og turneringer på med generende bunkers i farlig afstand fra teestedet, mens 18 er det eneste korte par-3-hul. Alle øvrige er halvlange.

Kærlighedshuller
Brande har 770 medlemmer, fortæller kasserer Kirsten Pedersen, så den er sluppet godt over coronatiden. Sammenholdet er fantastisk, det sociale liv blomstrer, som også gæster kan mærke det, og frivilligheden er stor. Såvel i faste udvalg, som når der kaldes til ’store oprydningsdag’.
Et usædvanligt fænomen er ’kærlighedshuller’. Begynder dit efternavn med A, er hul 1 dit kærlighedshul. Begynder det med B, er det hul 2, med C hul 3 etc. I-J er slået sammen. Det samme gælder O-P og Q-R, så S er hul 16 og T hul 17, hvorefter 18. hul dækker resten af alfabetet.
Man tager så et særligt ansvar for sit kærlighedshul: Lægger turf på plads på fairway, river dyrespor i bunkers, retter ekstra nedslagsmærker på green, lægger evt. affald, som andre har ’glemt’, i affaldsspanden, og behandler i det hele taget ’sit’ hul kærligt.

Restauranten
Cafë 19, hvor der bl.a. hænger malerier fra medlemmernes hånd, drives af klubben selv.
Den er åben for alle, altså også almindelige, sultne mennesker fra omegnen, og den er populær, når der skal fejres familiefester, jubilæer etc. Den har en stor, indbydende udendørs terrasse, hvor det sociale liv i sommeraftener trives til hen under midnat.

Hyggelig familieklub
Brande er en betagende oplevelse, lige fra man ankommer til det store, lyse klubhus, og til man drager af sted igen efter en hyggelig dag på en yderst velholdt bane.