”Jeg har lært at golf ikke er en sprint, men en maraton, hvis man vil på europatouren. Det har taget mig mange år at acceptere,” siger 28-årige Niklas Nørgaard Møller.
Hvis sæsonen 2020 på Challenge Tour havde været et normalt år, ville den 20. plads som Niklas Nørgaard Møller opnåede i den samlede stilling give et kort til Europa Tour. Men Corona-krisen fratog Niklas Nørgaard Møller kortet, idet tourkomitéen besluttede i maj 2020 at fastfryse spillerens kategorier, og at kun de 5 bedst placerede på Challenge Tour fik et kort til Europa Tour, tilmed i en meget begrænset kategori.
”Jeg kom fuld af selvtillid til challengetouren og fik at vide at vide, at man ikke vidste, hvornår vi kom i gang. Det var selvfølgelig på grund af corona. Men da jeg havde ligget længe nok og kigget op i loftet, gik jeg ud på golfbanen og lejede på samme måde, som før jeg blev professionel. Og, så skete der noget. Jeg fik mere kærlighed til spillet,” fortæller Niklas Nørgaard Møller.
”Så kom der en ECCO Tour i juni på Rømø, og ugen efter vandt jeg Scandinavian Challenge og blev nummer to i DM for Proer. Men da vi igen skulle til at spille challengetour kom der besked om, at der kun ville blive meget begrænsede muligheder for at kvalificere sig til Europa Tour. Så blev jeg meget træt af det hele,” fortsætter Niklas.
Heldigvis fik Niklas Nørgaard Møller hurtigt lysten igen og gik ud og præsterede på challengetouren.


Et skridt ad gangen

Niklas Nørgaard Møller har siden de tidlige teenageår spillet golf i Kokkedal Golfklub. Han følte ikke at være speciel dygtig i begyndelsen og der skulle hårdt arbejde til for at bringe sig selv videre. Som 20-årig blev Niklas udtaget til landsholdet og spillede hele fem europamesterskaber og ét verdensmesterskab.
Niklas turnede pro i 2016 på Nordic League og fortsatte med delvis adgang til turneringer på Challenge Tour i 2017-18. Og i 2019 valgte han at spille fuldtid på Nordic League.
”Det var en god beslutning for jeg vandt Nordic League og fik fuldt kort til Challenge Tour. Målet er nu at komme på Europa Tour, og så længe gennemsnitsscoren går ned, skal resultaterne nok gå op. Jeg kæmper stadig med tålmodigheden, men kan meget bedre være i en udviklingsproces, og jeg tror på, at det jeg gør det godt nok, ” lyder det forventningsfuldt fra Niklas Nørgaard Møller.
Lige nu går Niklas og glæder sig til at spille sæsonens første turnering som er Limpopo Championship i Sydafrika den 22.-25. april. Herefter følger to turneringer også i Sydafrika på året Challenge Tour, der tæller hele 26 turneringer.
Niklas har indtjent ca. 370.00 kr. i præmiepenge til dato, hvoraf størstedelen nemlig ca. 242.000 kr. blev tjent i 2020 på blot 9. turneringer.

Træner 6 dage om ugen
Det bliver kun til én halv eller en hel fridag, når man hedder Niklas Nørgaard Møller og har mål mod europatouren. Han mødes med sin træner Thomas Larsson på Royal Golf Center i København, som DGU benytter som træningssted.
”Når der ikke er turneringer mødes vi én til to gange om ugen på Royal. Han begynder altid med at tjekke mit sving og fortæller, hvor jeg er i forhold til en overordnet plan, og så giver han mig nogle bestemt slag, jeg skal træne, siger Niklas Nørgaard Møller, som til stadighed finpudser sin position med køllen på toppen.
”Det er nogenlunde de samme ting, jeg har trænet i mange år. Men heldigvis hører jeg fra ældre proer, at det er helt normalt.”
De dage hvor Niklas træner alene står den på 1 time styrketræning og 6-8 timer golf enten på range eller på banen. Niklas har bemærket, at træningskulturen i Danmark er orienteret mod rangen især, mens collegespillere i USA bruger meget mere til på banen, og han har dette råd til træning:
”Kom ud og spil nogle huller på banen. Det er vigtigt at spille i forskellige kontekster,” slutter Niklas Nørgaard Møller.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om 40 mio $ i muligvis uvelkommen bonus
Næste artikelGolf er meget anderledes i dag
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.