Flere af hullerne på Næstved Golfklubs bane byder på skøn udsigt til Karrebæk Fjord. Fjorden kommer ikke i spil, men det gør derimod en del søer og kanaler og desuden kan vinden drille.

Næstved Golfklub ligger på Sydsjælland midtvejs mellem Næstved og Karrebæksminde, og netop som vi bevæger os langs de gule gårdbygninger med klubhus til den ene side og proshop til den anden, ser vi fjordens glimtende vand.
Vi får hurtigt skrevet et par scorekort ud og har tid til at slå et par slag inden tee time. Driving rangen ligger lidt væk og vi beslutter os for at putte på den lækre putting green lige foran klubhuset.
Åbningshullet er få skridt fra klubhusets terrasse og spiller med fjorden som smuk bagkulisse. Flagdugen på hul 1, et par3-hul på 162 meter fra Tee 58, hænger slapt. Sådan er det sjældent, og netop vinden fra vest kan være rå og ubarmhjertig på dette hul.

Banen slår fra sig
På Hul 2 træder banen i karakter; det korte par4-hul måler blot 293 m fra Tee 58, men indspillet er en stor mundfuld. En stor sø breder sig ud op ad green, den er ikke særlig dyb, og samtidig opdelt i to niveauer – en bogey på dette hul vil for os være en god score.
På hul 4 står vi igen med direkte udsigt til Karrebæk Fjord. Hullet, et par4-hul på 358 m fra Tee 58, er umiddelbart virker overkommeligt, men i praksis bliver hullet betydeligt længere, hvis man kommer for langt ud i doglegget. I indspillet kan det høje og brede egetræ være i vejen, og søen cirka 10 m til højre for green er også i spil. Men bestemt et super godt hul, der kræver en gameplan og en god udførsel!
På næste hul er mulighederne for en god score endnu længere væk, og udfordringerne er især til at få øje på, da vi fra tee skal forsøge at slå bolden over søen, der har en bagkant som ligger 175 meter fra tee.
Banen har som alle andre danske golfbaner lidt under sommerens tørke, og er dermed rigeligt slidt de steder på banen som betrædes mest. Derimod er de store og indimellem godt ondulerede greens i yderst fin form, og det er tydeligt at greenkeeperne bruger det sparsomme vand her.

Kig til fjorden
Hul 8 spiller langs med Karrebæk Fjord, hvis bred bugter sig et par hundrede meter væk. Det går lidt op ad bakke, og man skal både vogte sig for de to fairwaybunkers samt yderligere tre bunkers omkring green.
Hul 9, et par5-hul på 466 m – banens sværeste – driller hele vejen. Først et dogleg og siden en sø, der skal forceres for endelig at spille til en stor og onduleret green omgivet af hele fire bunkers.
Næstved er designet af to golfarkitekter, der sikkert vil være ukendt for de fleste. De første ni huller som stod spilleklar i 1995, blev tegnet af C. Nordsted-Jørgensen, mens stregerne til de sidste ni er sat af den lokale arkitekt Poul Børge Petersen, og taget i brug i 2002.

Herlige udfordringer på bagni
Der er god plads på fairway på de forreste ni huller, som tillige er forholdsvis åbne. Det ændrer sig på de bagerste huller, som ligger på den anden side af landevejen. På bagni er der langt flere træer, men der er stadig god plads på fairways, og man bliver kun straffet for de helt skæve slag.
Hul 11 er et spektakulært og velvoksent par5-hul på 519 fra Tee 58. Hvis drivet slås langt nok, kan man få en masse rul ned mod de to søer, der ikke umiddelbart er i spil. En ikke særlig dyb green med bunkers i for- og bagkant kræver et præcist indspil.
Wauw-effekten fortsætter på hul 12, hvor søen breder sig på en stor del af den højre side af fairway og maner til forsigtighed i udslaget, mens indspillet også kan give suk eller glæde, alt efter om man forcerer den brede kanal før green og samtidig undgår de to store greenbunkers.
Der er ingen tvivl om at de bagerste ni huller er anlagt med et godt blik for at udnytte naturen, hvilket ikke mindst ses at de kanaler, der er gravet, og som forbinder søerne.
Græsset under træerne er slået, og det er ganske fornuftigt for at spillet kan glide. Faktisk er der overraskende lidt rough i spil på banen.

Afslutningshuller i særklasse
Der er ikke så mange dikkedarer på Hul 16, som er et smukt par3-hul med en kæmpe green. Men det ændrer sig på Hul 17, et par4-hul på 376 m, hvor man lige præcis kan skimte søen, der gennemskærer fairway og kræver en carry på 142 fra Tee 58. Og lykkes det at komme tørskoet over søen, venter der bunkers i hver side af fairways. Alt i alt kræver det et både præcis og langt drive, og igen et langt indspil for at kunne være på green i to slag.
På hul 18, et smukt og udfordrende afslutningshul, får pulsen et hak op! På alle slag fra tee til flaget, som står 454 m fremme, er der vand i spil. Læg dertil en smal fairway.

Næstved Golfklub har en meget hyggelig restaurant med fritlagte bjælker i loftet og en stor overdækket terrasse, hvor det er oplagt at sætte sig for at nyde udsigten til fjorden.

Næstved Golfklub
Karrebækvej 461
700 Næstved
www.naestvedgolf.dk

Greenfee
Hverdage: 350 Kr.
Weekend: 400 Kr.
(Juniorer u. 18 år: 50 % – og op til 3 juniorer iflg. med mindst 1 betalende voksen spiller gratis.)

Forrige artikelAmalie bliver professionel – balancegang mellem skole og karriere
Næste artikelLøst og fast med Tirsdagsanekdoten
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.