Rasmus Højgaard fører turneringen midtvejs i Ras Al Khaimah Championship, hvor syv danskere klarede cuttet, som faldt på 2 under par.

Rasmus deler føringen i -11 med David Law og den polske to-meter-mand Adrian Meronk, som mere og mere ligner Polens første Ryder Cup-spiller.

Trods mavekramper, der har betydet at han nærmest intet har spist i to dage og har sovet elendigt, gik turneringens forsvarende mester, Nicolai Højgaard, en fremragende 66 (-6) og klatrede frem i stillingen til delt 15. plads i 7 under. Ét slag bedre er Marcus Helligkilde, hvilket giver en niendeplads halvvejs gennem turneringen.

Oliver Hundebøll og Thorbjørn Olesen, -4, deler 34. pladsen, Niklas Nørgaard Møller er delt 47 i -2 og Thomas Bjørn kom med på yderste mandat i -2 på delt 57. plads.

Desværre må vi sige farvel til Martin Simonsen, Christoffer Bring og John Axelsen.

Tre klarede cuts i Kenya

Alle tre danske kvinder i Magical Kenya Ladies Open klarede cuttet på LET. Amalie Leth-Nssen gik anden runde i par, 73, og er delt nummer syv i -1. Smilla Sønderby gik +3, og er på delt 22. plads i 2 over par, mens Linette Holmslykke, trods en 74’er (+1) rykkede frem til delt 48. plads i 7 over og er klar til weekenden.

Indiske Aditi Ashok fortsætter med at imponere på den vanskelige bane, og gik 3 under i fredagens runde. Hun fører dermed i 9 under par, hele 5 slag bedre end thaien med det forårsagtige navn April Angurasaranee.

Foto: Getty Images

Forrige artikelDe mindre kendte fører på PGA Tour
Næste artikelKitayama fører på PGA Tour
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.