Rasmus Højgaard fik sin hidtil bedste placering i 2023, da han besatte 3. pladsen i KLM Open i -10 på deling med sydafrikaneren Deon Germishuys.

Endda var det langt fra Højgaards dag. Efter en bogey og en birdie fulgte en række huller, hvor hans birdieputts var lidt lange, men de var til gengæld utrolig tæt på at gå i. Nogle gange var han i kvaler efter udslaget, men fik sin par alligevel, og han var inde i kampen om sejren, lige til Pablo Larrazabal (billedet/ Getty) fik birdie på fire af de fem sidste huller og sejrede sikkert i -13 foran landsmanden Adrian Otaegui i -11. Det var en euforisk spaniers niende sejr på DP World Tour på banen, hvor Seve Ballesteros vandt sin første af 50 sejre på den europæiske tur.

For at dele tredjepladsen skulle Højgaard hole et halvlangt birdieputt på 18, men det klarede han sikkert. Dermed henviste han Adrian Meronk, Polen, Daniel Hillier, New Zealand og Kiradech Aphibarnrat i -9 til den delt femteplads.

John Axelsen imponerede ved at gå sidste runde i -6 og avancere til 12. pladsen i netop -6. Han spillede de første otte huller i par, men siden gik det løs, og han sluttede med birdies på 17 og 18.

Niklas Nørgaard demonstrerede, hvad super stabilitet er, ved at gå sidste runde i -1 og dermed samtlige runder i 71 slag. -4 rakte til en placering som nr. 21. Marcus Helligkilde var den eneste dansker, der ikke var under par sidste dag, og han sluttede som nr. 60 i +1.

I næste uge gælder det Porsche European Open med ni danske spillere til start.

 

Forrige artikelManasseros bedste resultat i 10 år og 2 måneder. Alle danskere under par i sidste runde
Næste artikelSportsbetting: Fordelagtigt at sammenligne væddemålsudbydere
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.