Ingen kan misunde Flemming Astrup endsige hans mobiltelefon i disse dage, hvor alle Golfpromotes turneringer frem til august er blevet aflyst eller udskudt. Hvilke, der er hvad, får vi se, for det afhænger utvivlsomt af, hvornår tingene normaliseres igen, men i en podcast med Anders Sigdal giver Astrup svar på de fleste af de spørgsmål, som ikke mindst aflysningen af Made in Denmark rejser.

Denne beslutning blev taget i samarbejde med European Tour, ikke mindst i lyset af, af US PGA Tour ugen før Made in Denmark blev aflyst. Umiddelbart forud var alle turneringer på ECCO Tour frem til august blevet aflyst, og Astrup udtaler på podcast’en, at ikke bare ville det være betænkeligt med et tidsvindue, som blev mindre og mindre, mens man ventede på at aflyse eller udsætte, men han har også tænkt på klubberne.

Når de kan åbne igen, og alle styrter ud for at spille, vil den klub, der evt. starter med at lukke banen en uge for en professionel golfturnering, ikke være ret populær hos sine medlemmer. Det samme gælder, hvis man presser samarbejdspartnere til at overholde kontakter, der er indgået under helt andre betingelser end de aktuelt gældende.

Astrup har været rundt til alle baner, sponsorer m.fl. og kun fået positiv respons. Alle forstår situationen, og alle håber, at begivenhederne kan spilles på senere tidspunkt.er

Når det gælder Made in Denmark, gælder mange hensyn. Bliver OL aflyst? Hvordan kan udskudte turneringer evt. trænges sammen som to ugentlige turneringer, så man måske kan spille to tre runders-turneringer hhv. mandag-onsdag og fredag-søndag?

Der er ikke kun problemer med terminer, men nok så meget med hoteller, frivillige og for den sags skyld billetter. Det kan ikke nytte blot at tilbyde ombytning af billetter, hvis de fx er købt til søndag, og turneringen får en lørdagsafslutning. Ingen aner, om det bliver sådan, men i en situation som den nuværende vil alle muligheder bliver overvejet. Som Astrup siger, gælder det nu om at finde ud af, hvad der er muligt, i stedet for, hvad der er umuligt.

Billetter kan med andre ord refunderes nu, mens vi må beundre Astrup for rettidig udvist handlekraft og bidrage så meget som muligt til, at der forsvinder så få turneringer som muligt fra dansk jord.