Afslutningen på US Open tegnede til at blive en utrolig jævnbyrdig affære, da ti spillere lå inden for ét slag en times tid efter, at førerbolden var gået på banen.

Det viste sig, at det i stedet blev historien om ti små cyklister, for Torrey Pines levede op til sit ry. Spiller efter spiller løb ind i katastrofer, og til slut var kun Jon Rahm, der på Gettys billede netop har holet sit putt på 18, bookmakernes storfavorit, og Louis Oosthuizen, der er træt af andenpladser i majors, tilbage.

Afgørelsen faldt på de to sidste huller. Rahm holede på såvel 17 som 18 eventyrlige venstre-højre-putts, hvor såvel hastighed som retning skulle afpasses hårfint. Da Oosthuizen en halv times tid senere nåede til 17 efter at have været sikkerheden selv over en lang strækning, slog han sit drive i kløften til venstre for fairway og endte med at få en bogey. Det betød, at han skulle have eagle på 18 for at få omspil.

Han fik en smuk birdie efter at have forsøgt at hole for eagle ude fra fairway, og dermed var Rahm, som ikke anede, hvad han skulle gøre med sig selv, mens Oosthuizen spillede færdig, vinder i denne slutstilling i toppen: 1. Jon Rahm, Spanien -6. 2. Louis Oosthuizen, Sydafrika -5. 3. Harris English, USA  -3. 4. Guido Migliozzi, Italien, Brooks Koepka og Colllin Morikawa, begge USA -2. 7. Branden Grace, Sydafrika, Daniel Berger, Xander Schauffele og Scott Scheffler, USA, Paul Casey, England og Rory McIlroy, Nordirland -1.

Da Rahm havde holet på 18, fik hans kone et kæmpekram og et kys, og derefter greb han sin nyfødte søn og vandrede af sted med ham i favnen for at ordne formaliteten med scorekortet. Hustru, søn, første majorsejr og mandag formentlig førsteplads på Verdensranglisten – hvilken fantastisk cocktail for den spanske spiller, der har lært at tøjle sit temperament og kanalisere det positivt ud i sit spil, og som for 14 dage siden var smittet med corona.

Lidt om et par af de frygtelige sammenbrud. Russell Henry, der førte efter alle de tre foregående runder, sluttede med +5 og faldt til 13. pladsen i par, så han ikke engang får automatisk adgang til næste års turnering.

Titelforsvarende Bryson DeChambeau gik alene i spidsen i -5, da han på 8. hul var få centimeter fra et hole-in-one. På 11 løb han ind i en bogey, gentog på 12, fik dobbeltbogey på 13 – og tabte interessen. En quadruple bogey på 17 gør, at man i slutstillingen slet ikke kan se, at man efter 10 huller troede, at han skulle forsvare titlen. Han blev nr. 26 i +3.

Rory McIlroy var manges favorit, da han startede to slag bag de førende og holede et helt utroligt putt på fjerde hul. På det tidspunkt lå han delt nr. 1, men desværre var der for mange usikkerhedsmomenter frem til, at han missede et kort birdieputt på 18 – alligevel, han er i bedre form end længe og er blandt favoritterne i The Open på Royal St. Georges.

Nelly Korda vandt Meijer LPGA Classic

Nelly Korda fik en fin generalprøve på næste uges major, da hun vandt Meijer LPGA Classic i -25, to slag foran ireren Leona Maguire.