PGA Championship på Oak Hill kom i gang med knap to timers forsinkelse pga. frost og voldsom tåge, og formentlig når man ikke at spille første runde færdig før mørkets frembrud.

Nicolai Højgaard gik ud om formiddagen fra hul 10 og fik bogeys på 11 og 12. En birdie på hul 13 lunede, men før han vendte, blev der endnu en bogey. +2 var på det tidspunkt en 20. plads, men bogey-dobbeltbogey på 15 og 16 sendte ham langt bagud. I et interview med Jesper Kjærby på Viaplay lød han forståeligt ikke særligt optimistisk, men sagde, at han i runde 2 skal være bedre i alle spillets faser. Han deler i +6 sin placering med spillere som Jon Rahm og Matt Fitspatrick! Rahm er den i feltet, der har flest klarede cuts i træk i majors. Han er på 16, men bliver der en nr. 17?

Efter at det meste af eftermiddagsholdet er kommet på banen, er +6 faldet til nr. 118, men den vil formodentlig ikke være så skidt endda. Banen er sat meget svært op, der er mange ‘uheld’, og kun syv spillere på formiddagsholdet sluttede under par. På eftermiddagsholdet er den olympiske guldvinder Xander Schauffele fx startet bogey-dobbeltbogey, så der skal nok komme mange ned i nærheden af Nicolai Højgaard.

Thorbjørn Olesen indledte med tre pars fulgt af tre bogeys, mens Rasmus Højgaard er i -1 for 4 huller og ligger nr. 8.

Bedst af formiddagsholdet blev 1. Bryson DeChambeau -4 (billedet/ Getty). 2. Scottie Scheffler, Corey Conners og Keegan Bradly -3. I -2 ligger bl.a. Viktor Hovland -2.

DeChambeau har i øvrigt tabte et tocifret antal kilo og meddelt, at NU har han fundet ud af, hvordan man skal spise for at blive over 100 år. Det vil skuffe de mange, der fulgte ham op i vægt – især da DeChambeau tilsyneladende ikke har tabt længde på at slanke sig.

— o0o —

I B-NL Challenge Trophy på Twensche GC i Holland er otte danske spillere til start, og de skal alle på arbejde for at klare cuttet fredag. Benjamin Hebert, Frankrig og Anton Karlsson, Sverige fører i -6.

Bedste dansker er som nr. 48 Frederik Birkelund i -1, mens de øvrige placeringer er: 63. Jeppe Kristian og Sebastian Friedrichsen par. 84. J B Hansen og Hamish Brown +1. 101. Victor Bjørløw +2. 135. Benjamin Poke +4. 152. Nicolai Kristensen +6.

Forrige artikelOnsdagsnyt om PGA Championship og et dødsfald
Næste artikelVictor Sidal Svendsen blev første danske vinder på Nordic League i år
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.