John Catlin (billedet/Getty) klager igen. Han er endnu engang blevet straffet for langsomt spil, og denne gang kostede det ham en af årets vigtigste begivenheder: US Open.

John Catlin var i en trebold, der forsøgte at kvalificere sig fra Meadow Springs i staten Washington. 45 spillere deltog, og som vinder på European Tour var han i et ikke alt for stærkt felt favorit til at tage en af de pladser, der blev spillet om.

Den havde han også fået med sin score på -1, men hans bold blev tildelt fire strafslag for at have overskredet den tid, der var tildelt til fire steder på banen. De indledte på hul 10 og var for sent på 13, 18, 4 og 9.

De klagede, fordi der var gået et kvarter på et af de første huller, før man fik tilkaldt en dommer og fik en kendelse, og derfor fik de eftergivet det første strafslag, også selv om appelkomiteen fastslog, at selv med det kvarter medregnet ville de stadig have været for langsomme. Til gengæld hjalp ingen kære mor, hvad angik de tre andre forsinkede passager, og så var drømmen om US Open væk.

Det er stadig sporadisk, hvad der gives af tidsstraf, men i år er det sket mindst tre gange på højeste niveau, så måske kan vi se frem til det hurtigere spilletempo, som vi er mange, der gerne har villet have – og nu, hvor samtlige slag i de store turneringer er optaget, kan det oven i købet ske fair.