Tom Erik Andersen har på NorskGolf.no skrevet om, hvordan det gik, da det pludselig rygtedes, at Viktor Hovland (billedet/ Getty) skulle spille en privat runde i Larvik som del af sin træning op mod The Open.

Han havde bestilt teetime forgangne mandag kl. 16 sammen med bl.a. den tidligere professionelle fodboldspiller John Arne Riise. En nordmand, der bestilte en teetime samme eftermiddag, så pludselig navnet. Han sikrede sig, at der var tale om dén Viktor Hovland. hvorefter han tog et skærmprint og lagde det på de sociale medier – næppe helt lovligt og i hvert fald ufint over for Hovland og hans medspillere.

Opslaget gik viralt, og da det for mange ville være deres eneste chance for at se Hovland i aktion, bestemte mange sig for at tage til Larvik. En far og søn startede bilen kl. 7.30i Bergen og kørte de 450 km til Larvik.

En anden tog i stedet et fly fra Bergen, landede i Sandefjord og tog videre derfra. Det kostede ham 3000 kr, som han ifølge Andersen syntes var godt givet ud og kommenterede således: – Det er en stor oplevelse. Sjovt med mange folk, og altid dejligt at komme så tæt på. Desuden er det altid sjovt at gøre noget spontant.

Da kl. 16 nærmede sig, stod der omkring 200 mennesker omkring første tee. Det var måske lidt irriterende for den bold, de ville se, men frygtindgydende for spillerne, derm havde teetime kl. 15.50!

Andersen fortæller, at en af dem, Marius Andersen fra Oslo BK, var uendelig lettet, da han med fairway til venstre og Hovland til højre fik perfekt træk i sit drive. Han havde været tilfreds, hvos blot bolden forlod tee’en.

Hovlands kvartet gik en fredelig runde, men nægtede at tale med nogen. De var trods alt på privat besøg – men er du i tvivl om Hovlands popularitet i Norge, må den tvivl være bortvejret nu.