På V Sport Golf vinder kvinderne i denne uge over mændene i forhold til at få tv-tid. Det sker ikke så tit, men det er bestemt på sin plads.

Kvinderne spiller nemlig major-turneringen AIG Women’s Open på Royal Troon i Skotland, også kendt som Women’s British Open. Oven på sidste uges store succes, må de danske kvinder være proppet med selvtillid og de må bestemt tilskrives en chance i det enormt stærke felt, der har deltagelse af det meste af verdenseliten.

Nicole Broch Larsen lægger ud kl. 8.25 dansk tid i selskab med Jenny Shin og Solheim Cup-spilleren Lizette Salas, kl. 12.43 dansk tid går sidste uges store overraskelse, Emily Kristine Pedersen på banen med Ursula Wikström og Celine Herbin og i bolden lige efter, kl. 12.54, er det Nanna Koertsz Madsens (billedet) tur i bold med Lindsey Weaver og det unge svenske stortalent Julie Engström.

Andenpladsen i sidste uge betød, at Emily fører LET’s rangliste og avancerede 297 frem på Rolex Ranking, kvindernes verdensrangliste, til nummer 194. Nannas femteplads rykkede hende frem til nummer 60 i verden og frem som nummer 48 på LPGA- ranglisten, hvor Nicole nu er nummer 84 efter delt 29. plads i sidste uge.

Den forsvarende mester er japanske Hinako Shibuno og i fraværet af verdens aktuelle nummer et, Jin Young Ko, må Danielle Kang være topfavorit.

V Sport Golf og Viaplay.sender torsdag og fredag fra 11.30-19, lørdag fra kl. 15 og søndag fra 14 med Henrik Levysohn og Iben Tinning som kommentatorer

Tre platforme

Wales Open på Celtic Manor sendes på Viaplay fra 14.30-16.30 og igen fra 17.30-20.30 torsdag-fredag og fra 12.30 i weekenden, men er flyttet fra golfkanalen til TV3Sport torsdag-fredag og til TV3Max lørdag-søndag, hvor også sidste del af anden runde kan ses forskudt. Michael Lermark kommenterer turneringen, der har deltagelse af otte danskere; Thorbjørn Olesen, Thomas Bjørn, Lucas Bjerregaard, Joachim B. Hansen, Jeff Winther, Benjamin Poke, Nicolai Højgaard og Martin Leth Simonsen. Rasmus Højgaard har også valgt at stå over i denne uge.

PGA slutspil

På PGA Tour er man nået til den første af sæsonens tre slutspilsturneringer The Northern Trust, der spilles på TPC Boston. Alle de 125 bedst placerede på ranglisten stiller op, også Tiger Woods, der blot har spillet fem turneringer i sæsonen, men er nummer 49 på FedEx Cup ranglisten qua sin sejr i ZOZO Championship. Han er ret sikker på også at komme i Top75 og ind i næste uges BMW Championship, men skal altså levere et par gode resultatter for at spille med i The Tour Championship hvor kun de 30 bedste får adgang.

Favoritfeltet er også de højest placerede på ranglisten; Justin Thomas, Collin Morikawa, Webb Simpson og Bryson DeChambeau. Norske Viktor Hovland er nummer 28, og kan altså også komme med i Tour Championship.

GOLFTV og Eurosport 2 sender fra kl. 21 torsdag-fredag, mens finalerunderne sendes eksklusivt på GOLFTV fra kl. 19. Desuden kan man alle fire dage allerede om eftermiddagen følge featured groups på GOLFTV. Anders Sigdal og Andreas Hartø kommenterer.

Foto: Jesper Vinzents