En andenplads alene i sidste uge i Punta Cana har givet Nicolai Højgaard plads i denne uges Valero Texas Open på PGA Tour, hvor det er danskerens sidste chance – sammen med en lang række andre profilerede navne – for at spille sig ind på den sidste ledige plads i The Masters i næste uge.

Og Nicolai Højgaards storspil, selvom han sluttede ét slag kort af Matt Wallace, er ikke gået ubemærket hen. Selvom der er 30 spillere, der ligger højere placeret på verdensranglisten end den 22-årige tvilling, så har PGA Tour website danskeren i favoritfeltet i sin ugentlige Power ranking.

Han er 11. favorit i følge PGA Tours eksperter, der skriver om ham: “Han og Ryan Fox (nedenfor) har et Special Temporary Membership indenfor rækkevidde, men den 22-årige dansker, har gjort hele sin del af arbejdet i bare en turnering med sin solo andenplads på Corales, hvor han delte førstepladsen i ‘greens i regulation’. Han har været et bæst i seks starter over hele kloden i 2023”.

Topfavorit er i øvrigt Rickie Fowler, som har vist forbedret form på det seneste, men akkurat ikke nåede at spille sig tilbage i Top50 i verden i sidste uge og derfor ligesom Nicolai skal vinde for at få adgang til de hellige plæner i Augusta.

Discovery+/Eurosport 3 sender torsdag-fredag fra kl. 22 og i weekenden fra kl. 19. Desuden kan man følge diverse feeds og featured groups allerede fra kl. 14.30.

Nattesjov

V Sport Golf sender live fra DIO Implant LA Open på LPGA Tour, hvor både Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen igen er at finde i feltet. Der er ni timers tidsforskel, så derfor er sendingen en gang nattesjov, der starter kl. 00.30 på V Sport Golf torsdag-fredag, og ved midnat i weekenden. Det er som (næsten) altid et superstærkt felt danskerne er oppe imod, med bl.a. verdens nummer 1 Lydia Ko og Nelly Korda.

Der spilles ikke på DP World Tour i denne uge, Ladies European Tour holder pause til midt i maj.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTidlig Challenge Tour i denne uge
Næste artikel..mere tv-golf: Smugkig på Augusta
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.