Forside Portræt Varnæs’ søn styrer Hornbæk

Varnæs’ søn styrer Hornbæk

Peter Juul Hansen, der er søn af skuespilleren bag tv-serien Matadors bankdirektør Varnæs, er blevet golfmanager i Hornbæk Golfklub

Hornbæk Golfklub har fået ny golfmanager, og kendere af Danmarks mest populære tv-serie gennem tiderne Matador vil nikke genkendende til navnet Juul Hansen.
Peter Juul Hansen er nemlig søn af skuespilleren Holger Juul Hansen, der spillede en af hovedrollerne som bankdirektør Varnæs.
46-årige Peter Juul Hansen var kun en lille dreng da tv-serien blev optaget sidst i 1970’erne. Han har i mange år arbejdet med salg- og marketing i en stribe større virksomheder, og er dermed ikke gået sin berømte far i bedene, til gengæld har han styr på finanserne og det kan medlemmerne af den nordsjællandske golfklub så nyde gavn af i fremtiden.

”I en del år har jeg gået og barslet med tanken om, at det kunne være sjovt og spændende at lave noget med golf, efter at jeg i mange år har løbet virkelig stærkt arbejdsmæssigt i store erhvervsvirksomheder, og jeg har flere gange luftet tanken om at blive golfmanager overfor mine golfvenner.
En dag kom én af dem og sagde, at Hornbæk Golfklub søgte en golfmanager og ’det er da lige dig’. I virkeligheden var timingen helt vildt dårlig, for så sent som sidste efterår havde jeg skudt penge i opstartsvirksomheden Stinto, og var begyndt at arbejde for dem, men jeg tog chancen og søgte jobbet,” siger Peter Juul Hansen.
”Jobbene i golfbranchen er nok meget et lukket kredsløb, og i modsætning til alle de andre ansøgere så havde jeg ingen erfaring med ledelse af en golfklub. Til gengæld har jeg stor erfaring med ledelse, salg og marketing i langt større virksomheder, og det valgte bestyrelsen altså at satse på,” fortæller han.

Spiller i Ledreborg
Peter Juul Hansen bor i Ballerup med sin kone, Lisbeth, men parret har bygget sommerhus i Dronningmølle, og derfor har han i langt det meste af sæsonen bare få minutters kørsel til sin nye arbejdsplads. Han har endnu til gode at spille banen i Hornbæk, og det bliver heller ikke hans nye hjemmebane.
”Et af de mange gode råd jeg har fået fra folk i lignende jobs er, at det er en god idé ikke at være medlem samme sted som man arbejder. For ellers får man aldrig ro til bare at spille en hyggelig runde golf.”
Derfor bevarer Peter stadig Ledreborg Palace Golf som sin hjemmebane, ligesom hans kone spiller i Smørum, hvor også både hendes forældre og bror er medlemmer.
”Jeg lærte at spille golf i Nivå, og var medlem der en periode for omkring 12 år siden, men så faldt jeg for Ledreborg og har spillet der lige siden. Min kone er nu også blevet medlem i Hornbæk, så vi af og til kan spille en runde sammen her,” siger han.
Selvom han endnu ikke har spillet banen, så har Peter fået det bedste indtryk af Hornbæk. En god, velkonsolideret klub, med et rigtigt godt socialt liv og en masse, meget aktive frivillige, siger han. Efter sidste års boom i medlemstallet, som også kom Hornbæk til gode, har man lukket for medlemstilgangen og oprettet venteliste, så medlemsrekruttering står lige nu ikke øverst på hans arbejdsplan for 2021.
”Men der er mange andre opgaver at tage fat i. Jeg har da allerede lært, at jobbet som golfmanager favner ret bredt, man er både medarbejder- og økonomiansvarlig, og samtidig er man en slags vicevært. Man har i hvert fald fingrene helt nede i mulden,” siger han og glæder sig til sæsonen for alvor kommer i gang i det nordsjællandske.

Den opmærksomme læser har måske opdaget, at Peter Juul Hansen ikke er den eneste søn af en Matador-skuespiller, der er involveret i denne artikel. Også artiklens forfatter må bære den ’byrde’, men i modsætning til vore fædre i serien, så er vi gode venner.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om Hovlandmania i Larvik
Næste artikelThe Scandinavian er topklasse
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.