Vild med Dans-dommeren Anne Laxholm er blevet bidt af golfsporten, og hun kan bedst lide når golfrejsen kan foregå i bil

Hele Danmark kender Anne Laxholm som en kompetent dommer i den uopslidelige tv-programserie ”Vild med Dans”. Den tidligere verdensmester i dans, og indehaver af Dance Academy Laxholm, som hun driver sammen med sin mand Hans, begyndte at spille golf i 2003 efter at hendes mand flere gange havde prøvet at lokke hende. Der er mange lighedspunkter mellem dans og golf, synes hun, blandt andet så kan der finjusteres ned i de mindste detaljer og det får hende til spontant at udbryde, at ”man er jo total idiot at tage den slags sportsgren op TO gange i sit liv!”.
Anne Laxholm er medlem af Rungsted Golfklub

Mit første ferieminde er….

– En bilrejse til Venedig med mine forældre, da jeg var syv år gammel. Det var en lang tur og der var ikke meget plads i bilen, men jeg holder sjovt nok stadig meget af at køre på bilferie.

Min første golfrejse gik til…
– Jeg er ret sikker på at det var til Sverige – i bil. Jeg begyndte at spille golf i 2003, og Hans og jeg har mange gange været i Sverige med gode venner. Jeg tror, at den første tur gik til Tylösand, eller også var det Mölle. Vi har i hvert fald været mange steder derovre.

Annes favoritter

Min bedste golfrejse var …
– Det var ikke én, men flere, for vi har i mange år haft en tradition med at tage til Penha Longa i Portugal i januar måned på en slags træningslejr. Så har vi boet på hotellet og spillet og ikke mindst trænet golf hver dag i en uges tid. Jeg kan egentlig bedst lide at pakke bilen og køre på ferie, for vi har rejst meget i vores dansetid, og synes vi har set lufthavne nok. Men den årlige tur til Penha Longa er altid pragtfuld. Den savner jeg.

Hotellet på Penha Longa nord for Lissabon i Portugal hører til Anne Laxholms favoritter. Hun plejer at være der hvert år i januar på ’træningslejr’.

Min værste golfrejse var…
– Åh, det var et år hvor vi var fire piger, der var taget til Spanien for at spille golf. På første hul den første dag toppede jeg mit drive, og siden ramte jeg ikke et eneste ordentligt slag i fire dage. Da var jeg parat til at stoppe med golf for altid, men da jeg kom hjem rettede proen i Rungsted min fejl på to minutter. Jeg stod bare fem centimeter for tæt på bolden.

Min danske yndlingsbane er…
– Her må jeg sige min hjemmebane i Rungsted. Det er virkelig en dejlig bane. Der er mange gode baner; Helsingør, Hornbæk, Stensballegaard, og jeg var på Great Northern, og det var jo fantastisk flot, men der er ikke rigtigt noget, der slår Rungsted.

Min bedste hoteloplevelse har været…

– Jamen, det er Penha Longa. Hotellet er rigtigt dejligt, og på det tidspunkt når vi er der i januar er der ikke særligt mange mennesker, så vi har det meste af det for os selv.

Dans og golf
I foråret lavede Anne Laxholm og hendes mand, Hans, nogle arrangementer på Lübker Golf i samarbejde med Caddie Golf Rejser, hvor de kombinerede golf med dans. Om dagen spillede man golf, om aftenen underviste de deltagerne i de svære standarddanse, så man kunne træde dansen efter middagen.
– Golf og dans er en god kombination, men man skal være i god form, for det er hårdt både at spille golf og danse på samme dag, siger hun.
Det blev en succes, og Anne Laxholm håber at kunne gentage projektet på et tidspunkt.

DEL
Forrige artikelBjørn aflyser foredrag – er blevet far igen
Næste artikelFuldtidsamatør satte fornem banerekord
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.