Wittsjö Golfklubb i det nordlige Skåne er let kuperet, men det er skoven og de blanke søer, der først og fremmest kræver din opmærksomhed.

Vi ankommer i god tid og går på driving rangen, der ligger helt tæt på de lidt ældre og meget velholdte træhuse, der udgør sekretariat og proshop samt en restaurant. Golfklubben tilbyder overnatning i 6 hytter med plads til 2-4 personer i hver, og hytterne ligger i umiddelbar nærhed af klubhus og restaurant.

Det er lige her man finder klubbens knudepunkt, hvor det summer af aktivitet blandt klubbens 740 medlemmer og en hel del greenfee-spillere.
Mathilda fra sekretariatet fortæller, at en del danskere har købt et medlemskab for sommersæsonen, og samtidig har sommerhus i området.
Wittsjö GK er en charmerende park- og skovbane, der har en lang historie. De første 9 huller blev indviet i 1965, og siden er banen udvidet i flere omgange. Wittsjö GK har i dag en 18 hullers golfbane – den er forholdsvis kort med en samlet længde på 5.370 meter fra Gul Tee, og 4. 690 meter fra Rød Tee.

Pas på med driveren!
Vi bliver ekstra opstemt og fokuseret, da vi står på 1. tee. Hulforløbet falder ned mod doglegget, og vi kan skimte flaget 295 meter væk. Høje, gamle egetræer flankerer fairway på begge sider – dér skal vi ikke ind – mens indspillet sker opad til en stor onduleret green.
Det er bestemt tillokkende at hive driveren frem og sende bolde tæt op langs skoven i den ene side, men mange års erfaringer tilsiger, at en mere ydmyg tilgang vil tjene mig bedre, og jeg spiller et jern ud.

Vi spiller omgivet af skov – det er jo en skovbane – og lærer hurtigt, hvad det betyder i form af ekstra forsigtighed med driveren, og det gælder om at vælge den rette kølle for at kunne lande sine bolde sikkert på de smalle fairways. I det hele taget er det en god idé at spille med omtanke og ikke lade sig lokke til at bruge et større våben end nødvendigt.

Fairways strutter af sundhed. Græsset er grønt, selv efter en tør periode, og mon ikke klubben har rigeligt med vand fra søen til at dække sig ind, når regnen udebliver. Greens er i fin stand uden at være superhurtige, og det er en fordel på de ganske ondulere greens, og især de greens, som er i to niveauer.

Alle huller har hver sit præg
Hul 6, et monsterlangt par5-hul på 535 m fra Gul Tee (455 m fra Rød Tee) er kendt i vide kredse som banens sværeste hul. Her møder man åløb på hver side af fairways, som endog skærer på tværs af fairway.
Hul 10-15 byder også på en del vand, og der er mere åbent, idet skoven ikke trænger sig på. Vi nærmer os Hul 16 og kan fra teestedet se banens største sø i samme retning som hulforløbet, men det er først på det smukke og farefulde Hul 17 at søen for alvor kommer i spil, og hvor herrerne på Gul Tee har den største udfordring med en carry på cirka 130 m over vand til en green, der læner sig op ad søkanten.
Wittsjö’s golfbane er meget varieret, og på hvert hul må man forholde sig til udfordringer i nye indpakninger. Åer, søer, doglegs, de mange greenbunkers – og ikke at forglemme skoven, giver tilsammen en masse spiloplevelse og udfordringer. Man kan på intet tidspunkt bare spille bolden ud i anlægget, og som førstegangsspiller er det vanskeligt at vinde over banen, men kan man slå sig til tåls med det, er der en spændende og sjov golfoplevelse i vente.


Wittsjö GK

Ubbaltsgården 4054
280 22 Vittsjö
www.wittsjogk.se

Greenfee:
I højsæsonen 500 svenske kr.

Forrige artikelEn sublim golfoplevelse venter i Halmstad
Næste artikelEn glad revypensionist
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.