De indendørs faciliteter på Great Northern ved Kerteminde er for tiden lukket, men det var alligevel tirsdag muligt for den professionelle Peter Launer Bæk at deltage i turneringen Trackman Virtual Championship ved at spille banen, som han er medlem af, mutters alene indendørs.

Great Northern er en af meget få danske baner, der har haft klasse og økonomi til at komme med i selskabet af fantastiske baner, der kan spilles virtuelt i golfsimulatorer verden over, og det giver utvivlsomt mange lyst til at få det ægte bekendtskab med banen, når alt er åbent igen.

Peter Launer Bæk studerer opsætningen af banen, før han spiller sin runde på Great Northern

Turneringen var led i en virtuel serie på tre begivenheder, som ECCO Tour med vanlig iderigdom afvikler. I hver af de tre turneringer kan man spille i en hvilken som helst Trackman i hele verden. De skal blot være ens indstillet, og spillerne skal være tilmeldt gennem ECCO Tour.

At det ikke bare er tidsfordriv, ses af, at vinderen af den samlede Order of Merit for de tre turneringer får invitation til Made in Himmerland presented by FREJA, det nye navn på den hidtidige Made in Denmark. Top-3 inviteres til Made in Esbjerg Challenge by FREJA.

Den første uges Indoor Golf Group Championship vandtes af svenskeren Adam Guadra, der spillede PGA National i -5 foran Mathias Gladbjerg og Oliver Percy-Smith -4.

Trackman Virtual Championship vandtes af Nicolai Kristensen i -8 foran Adam Guadra og Oliver Suhr -7.

Tredje turnering, Made in Himmerland presented by FREJA, er i fuld gang og afsluttes onsdag ved midnat. Her spilles Liberty National i New Jersey, og mens en deltager er i gang, kan hans indsats følges som livescore. Efter fredag førte Oliver Hundebøll i -4 efter en runde med fem birdies og en eagle, men desværre også tre bogeys, den sidste på 18. Mens dette blev skrevet, kunne vi på livelinket se svenskeren Johan Isberg gå i samme score med fire birdies og 14 pars – men der er fire dage endnu.

Samlet fører Guadra foran Kristensen, Gladbjerg og Suhr.

Billederne er fra Peter Launer Bæks runde på Great Northern, som altså i en uge kunne spilles over hele verden, men ikke live i Kerteminde.

DEL
Forrige artikelVildt! HIO sender Garcia videre…
Næste artikelWGC: Så gik favoritterne videre
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.