Blæsten gik ikke bare frisk, men virkelig voldsom, over Abu Dhabi, så størstedelen af feltet i Abu Dhabi HSBC Championship scorede over par. Den førende er i -7, hvor han før runden var i -9, og cuttet er gået fra -1 til +3.

Spilletempoet går naturligt ned, når forholdene er så vanskelige, og der er stadig 38 spillere, der skal færdiggøre runde 2 og finde ud af, hvem der får weekenden med. Flere danske spillere skal tage sig godt sammen for ikke at falde under cutgrænsen.

Det gælder ikke Jeff Winther (billedet/ Getty), der startede dagen med to birdies og siden viste, at han kunne klare sig trods de kraftige vindstød. Hans -3 var dagens bedste runde, og han klatrede gennem feltet, så han nu er delt nr. 9 i -4. Forrest ligger Scott Jamieson, Skotland i -7, et slag foran Viktor Hovland, Norge, Ian Poulter og James Morrison, begge England.

Poulter, Shane Lowry og Rasmus Højgaard udgjorde en af de to featured groups, som man fra kl. 4 morgen kunne følge via viaplay, og det var vildt fascinerende. Poulter indledte med to fremragende birdies, brændte så et ret oplagt birdieputt, men spillede nydeligt dagen igennem og sluttede i par. Hovland havde lækkerier og enkelte grimme kiks, mens Rasmus Højgaard var tæt på et hole-in-one på 18 og pludselig så ud, som om han ville avancere godt. Så måtte han notere to dobbeltbogeys, så det i realiteten var godt at slippe rundt i par. Han er nu nr. 16 i -2.

Marcus Helligkilde er i +3 for 13 huller og ligger sammen med Søren Kjeldsen, også for 13, i par. Thorbjørn Olesen er i +1 sikker på at klare cuttet, da han er færdig, mens Thomas Bjørn i samme score mangler fire huller. Cuttet ser ud til at blive +3, hvilket Joachim B. Hansen ligger i med et enkelt hul tilbage, men det er det meget svære 18. hul, som det ikke er rart at skulle starte dagen med.

Vejrudsigten for lørdag siger køligt vejr – for årstiden i Abu Dhabi – og fortsat kraftig blæst. Den skal vare weekenden ud, så vinderen søndag aften virkelig vil have bestået en manddomsprøve – og hvad mon vinderscoren kan blive?