Rory McIlroy vandt søndag som den første Wells Fargo Championship for tredje gang. Han var den solideste spiller på sidste runde og havde to slags forspring, da han nåede til sidste hul – hvorefter hans dårligste drive på runden pludselig skabte drama.

Hans bold havnede i strafområdet omkring den drilske bæk og lå så dybt og usikkert, at nordireren og hans caddie længe overvejede mulighederne. McIlroy ville impulsivt slå på tværs af bækken til fairway, men blev standset af caddien, der så en mulighed for at fortsætte på den ‘gale’ side af bækken og slå på green derfra.

Så fik caddien en ide. McIlroy kunne droppe ud af strafområdet på en sådan måde, at bolden hele tiden faldt tilbage i det, når den blev droppet, hvorefter den måtte placeres, og det virkede pludselig som det mest logiske.

Som planlagt, så gjort. McIlroe slog på green og havde dermed et toputt, som han løste uden problemer. På Gettys billede siger han tak for spillet til Keith Mitchell.

Havde han fået dobbeltbogey, var han kommet i omspil med Abraham Ancer, Mexico, der gik dagens bedste runde og nåede frem i -9 som udelt nr. 2, mens McIlroy sluttede i -10. Ancer har et stort antal topplaceringer og må være blandt outsiderne i PGA Championship.

Det samme gælder Viktor Hovland. Nordmanden var aldrig inde i spil til sejren, men først nr. 4 gennem det meste af runden, hvorefter han til slut krøb op og delte tredjepladsen med Keith Mitchell i -8. Dermed vil han formentlig komme frem på Verdensranglistens top-10 mandag som den første nordmand i historien, og senere i år bliver han næsten lige så sikkert den første nordmand i Ryder Cup. For tiden vinder han ikke, men nun har han været nr. 3 to uger i træk.

Bag disse fire blev en heldforladt Gary Woodland nr. 5 i -7 med to slag ned til Matt Wallace, Patrick Reed og Luke List, mens Aaron Wise og Bryson DeChambeau delte niendepladsen i -4, DeChambeau på trods af endnu en vandtur på 18. Hans resultat er så meget mere imponerende, som at han efter anden runde var taget hjem i fast tro på, at +2 ikke rakte til at klare cuttet. Et privat chartret fly fik ham tilbage til banen i tide til tredje runde, og det var en bedrift at nå frem som nr. 9.