Det åbne DM i Hickorymesterskab blev spillet på Helsingør GK med 23 deltagere på en skøn dag i solskin over banen, der ånder af tradition. Svenskeren Olle Dahlgren sejrede.

Danske hickoryspillere drømmer om, at flere vil forsøge sig med de gamle trækøller, så de finder ud af, hvad et historisk golfsæt rummer, og også, at når de bliver gode til hickorygolf, bliver de meget bedre med normale køller. Endnu har ingen dansk klub en hickoryafdeling, men det er håbet, at det sker.

Hickoryspillere har en putter, en niblick, en smashie, et mid-iron, en spoon og en brassie, og så er der varianter af dem. Det er ikke svært at anskaffe et sæt, hvis man leder i Sverige og Storbritannien, hvor mange arbejder med at restaurere klassiske køller.

Det er ikke afgjort, hvor DM 2023 skal spilles, men vil man forsøge sig, kan det ske på Kongsvinger GK i Norge 27-28. august, hvor der spilles 18 hullers hickorygolf hver af de to dage.

DEL
Forrige artikelRamsay og Henderson vandt – Olesen nr. 11
Næste artikelMichael blev født på Jamaicas solside
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.