Både Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard er i par i PGA Tours første runde af Cognizant Classic in The Palm Beaches i Florida. Rasmus (billedet) kan dog ændre på det, for han er blandt de seks spillere, der ikke nåede at gøre runden færdig inden mørket faldt på, og han står overfor det afsluttede par5-hul når spillet genoptages fredag.

Par giver blot en 95.-plads i den tætte stilling, hvor et enkelt slag nemt rykker en 15-20 pladser. Normalt er PGA National en af de mest udfordrende baner på hele PGA Tour-sæsonen, men torsdag viste den sig mere medgørlig. Især for spillerne, der var ude om morgenen, hvor der nærmest var vindstille.

– Banen kommer næppe til at spillere lettere end den gjorde i dag, sagde feltets stjerne Rory McIlroy, der kom rundt i 67 (-4) og ligger på en delt 16. plads med mange spillere. I toppen har vi de mere upåagtede navne, Chad Ramey og S.H. Kim, der begge var bogeyfri i deres runder i 64 (-7).

Fremgang

I Singapore til HSBC Women’s World Championship på LPGA Tour, er den franske majorvinder Celine Boutier rykket til tops med en besnærende 64’er (-8), der var hele 9 slag bedre end torsdag. Hendes -7 giver 1 slags forspring til Ayaka Furue fra Japan.

Også Emily Kristine Pedersen var markant bedre end torsdagens 79. Hun spillede anden runde i 69 slag, og ligger i samlet 4 over par på en 48. plads. Der er 66 deltagere og intet cut i Singapore.

Foto: Getty Images

Forrige artikelDanskerne langt fra toppen i Sydafrika
Næste artikelTo klarede cuts i Sydafrika – Oliver Suhr fører på ECCO Tour
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.