Det kan godt være at der er så varmt i Qatar og Abu Dhabi, at mændene i Qatar Masters må spille i shorts, og kvinderne til Espirito Santo Trophy skal passe på ikke at få solstik. Men det blæser også – voldsomt.

Til VM for damelandshold var Danmark onsdag morgen ude i stærk blæst, og undskyldte en elendig 1. runde med de svære forhold. De håbede på vindstille forhold torsdag morgen, sådan blev det ikke. Tværtimod. Og så blæste danskerne igen af banen med en score på +2 (Olivia Grønborg -1, Cecilie Leth-Nissen +3, Natacha Høst Husted +6). Det placerer Danmark helt nede på delt 30. plads i +9, kun fire nationer er dårligere. I toppen er der spænding. Spanien, Thailand og Australien deler førstepladsen i -13, 2 slag foran Sydkorea.

Afbrudt

I Qatar måtte spillet først afbrydes på grund af vinden, der skabte sandstorm i Doha. Da det så blev genoptaget gik der ikke længe, så rykkede et tordenvejr ind over ørkenen og derfor er spillet suspenderet for dagen.

Det ser ikke så godt ud med danske briller, men det kan heldigvis nå at ændre sig for kun Søren Kjeldsen (T75/+1) og John Axelsen (128/+6) blev færdige. De skal dog begge have et godt resultat med hjem for at beholde deres kategori på DP World Tour, og det kræver altså noget nær mirakler fredag især for John Axelsen.

I kampen om at opnå PGA Tour-kort, skal Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard også have noget med hjem fra Qatar, og det håb lever stadig, om end de deler 35. pladsen i -1 efter 10 spillede huller. Turneringen føres i -7 af Scott Jamieson og Daniel Hillier, der begge har afsluttet runden. Spillet genoptages fredag morgen.

I Santander Golf Tour på LETAS deles føringen af fire spillere i -5, mens Sofie Kibsgaard Nielsen er 21 i -1, Puk Lyng Thomsen og Cecilie Finne-Ipsen delt 50 i +1, mens Fie Olsen ikke er registreret som gået i gang med sin runde.

Endelig spiller Smørums herrehold om EM for klubhold på Troia i Portugal. Holdet ligger p.t. på andenpladsen, men mange hold mangler mange huller.

Foto: Getty Images

Forrige artikelFlot udlæg af Emily i Malaysia
Næste artikelFredagsopdatering om kvinderne
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.