Spændende nyt kuld af tour-spillere, der runder 50 inden for det næste år og skal udfordre evigunge Bernhard Langer – en af dem er dansker.

62 er ingen alder. I hvert fald ikke hvis man hedder Bernhard Langer. Den seje tysker vandt The Senior Open på Royal Lytham & St. Annes og føjede et nyt kapitel til en fantastisk historie om en golfkarriere, som bestemt ikke slutter når man er 50.
De seneste 12 år har Bernhard Langer vundet 40 gange på det, der hedder Champions Tour – plus et par gange på den europæiske Staysure Tour – han har ikke færre end 11 senior-majors og fire af dem er Senior Opens.
10 af de seneste 11 sæsoner har han vundet pengelisten, fem gange under navnet Charles Schwab Cup.

Og så er der også lige pengene, selvom de måske betyder mindre for golfspiller som Bernhard Langer, der også har et par Masters titler på cv’et fra sin ’første ungdom’. Alene som senior har Bernhard Langer spillet svimlende 28 mio. $ eller rundt regnet 182 mio. kroner ind i præmiepenge.
Tyskeren er ikke engang den mest dominerende seniorgolfer nogensinde; den ære tilhører fortsat Hale Irwin, som i sin seniortid vandt 45 titler, men den rekord er under pres.

Nyt kuld med spændende navne
Hver sæson er der nye spillere, der runder 50 år, og dermed bliver de unge gamle på Champions – og Staysure – Tour. Og indenfor det næste år får Bernhard Langer kvalificeret konkurrence, ikke mindst fra to amerikanere. Phil Mickelson, der har præsteret det helt utrolige, at holde sig i top50 på verdensranglisten i en ubrudt periode på 25 år, fylder 50 16. juni, altså tids nok til at spille næste års Senior Open ugen efter The Open. Også sidste års Ryder Cup-kaptajn, Jim Furyk, som meget imponerende fortsat kan holde sig med fremme i turneringer på PGA Tour, runder 50, det sker 12. maj.
Ugen efter runder den canadiske tidligere Masters-vinder Mike Weir 50, og selvom hans spil de senere år ikke har været i nærheden af Furyk og Mickelsons niveau, så har han holdt formen ved lige med fuldt program på Korn Ferry Tour hele denne sæson. Og koreanske K.J. Choi runder det skarpe hjørne til maj. Og han er ligesom Langer, en slider på træningsbanen, som holder sig i imponerende fysisk og mental form.

Allerede til oktober, fylder The Big Easy, sydafrikanske Ernie Els, 50 år, og han har ikke lagt skjul på, at han glæder sig til at han igen ’kan konkurrere’, som han siger det, med reference til, at han ikke længere helt kan følge med de unge på PGA Tour.
24. august runder den tidligere PGA Championship-vinder Rich Beem det skarpe hjørne, og til september kommer turen til en velkendt dansker, nemlig Anders Hansen, som fylder 50 år 16. september.

Staysure Tour med dens relativt få turneringer, synes at passe perfekt til Anders Hansen, som jo stadig, når han en sjælden gang i mellem viser sig på European Tour, formår at skrue en god score sammen. Han holder formen og spillet vedlige, siges det, så forvent en sejrssulten dansker på Staysure Tour og som titeludfordrer til Senior Open i 2021.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om penge i golf
Næste artikelGolfrunde med storslået udsigt
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.