Det kom et ligeså stort chok for medlemmerne af PGA Tour, som for alle andre, at PGA Tour og LIV Golf tirsdag meddelte at de de facto fusionerer i et fælles kommercielt selskab.

Holdningerne er mildt sagt delte: Flere PGA Tour-spillere er vrede over at ingen tilsyneladende kendte til beslutningen, da PGA Tour er spillernes egen organisation.

– De spillere, der har været loyale over touren, må føle det som et slag i ansigtet, siger Callum Tarren, og nævner specifikt Rory McIlroy. – Rory har advokeret stærkt for PGA Tour, og nu ser det ud som at alt hans hårde arbejde med at stå på mål for touren har været forgæves, siger han.

Rory har endnu ikke kommenteret sagen, men han er med i denne uges RBC Canadian Open, så han kan næppe gemme sig.

Flere spillere udtrykker vrede over ikke at være blevet inddraget i de tophemmelige forhandlinger og kritiserer Jay Monahan, tourens commissioner, for at have forfremmet sig selv til CEO for al golf i verden ved at gå i mod alt han har sagt de seneste to år. Wesley Bryan føler sig ‘bedraget’. Der er spillermøde i Canada senere i dag. Det skal nok blive ‘hyggeligt’.

På den anden side, så jubler LIV-spillerne: Phil Mickelson skriver på Twitter: Awesome day today!.

Bryson DeChambeau skriver: What a monumental day for the game of golf. Og så bliver der også plads til en meget syrlig og hånlig bemærkning fra major-vinderen Brooks Koepka rettet mod Golf Channels golfanalytiker Brandel Chamblee, som fra starten har været meget stærk modstander af LIV Golf. “Welfare check on Chamblee,” skriver han. Det kan vist kun forstås som at han mener at Brandel Chamblee fremover skal have bistandshjælp.

Foto: PGA Tour commisioner Jay Monahan i intern modvind.

Forrige artikelUgens tv-golf: Kvinder og mænd i samme turnering
Næste artikelPeter Launer Bæk fører på Samsø
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.