Det går op og ned i showbiz, er der et gammelt mundheld, der siger. Det gælder sandelig også i golf. Og det blev grusomt illustreret for Gustav Frimodt, der i sin professionelle debut på PGA Tour Americas førte efter en første runde i 62, men endte med at misse cuttet i The Beachlands Victoria Open efter en anden runde i 75 slag. Velkommen til det professionelle golfliv.

Det kan dog stadig blive dansk sejr i turneringen, for Frederik Kjettrup (billedet) avancerede med endnu en flot runde – 64 slag – til delt førsteplads i 13 under par.

Gustav Frimodts kranke skæbne bør ikke give anledning til større bekymring, den slags sker for selv de bedste. For i kvindernes major, KPMG Women’s PGA Championship, lavede selveste Nelly Korda, verdens ubestridte nummer 1, præcis samme nummer. Hun strøg fra delt andenplads til at misse cuttet med et brag efter en 81’er – 12 slag dårligere end dagen forinden.

Desværre sluttede både Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen begge i +6, 1 slag udenfor cuttet, og er dermed færdige i majorturneringen. Den føres af Amy Yang og Sarah Schmeltzel i -6, 2 slag bedre end Jin Young Ko, Lexi Thompson og Hinako Shibuno.

Thomas Bjørn ligger på delt 39. plads i DICK’s Open på PGA Tour Champions i -1, 7 slag dårligere end Stephen Ames, der fører med 1 slag til Steve Allan.

Og nu vi er ved op- og nedture i golf. I sidste uge sluttede Scottie Scheffler uden for top40 for første gang i næsten to år, men i denne uge ligner verdens nummer 1 sig selv igen. Han ligger på delt andenplads sammen med Collin Morikawa og Akshay Bhatia i Travelers Championship, 2 slag efter Tom Kim, der fører i -13. Både Tom Kim og Scottie Scheffler kunne fejre fødselsdag fredag, Tom 22 år, Scottie 28 år. Vejret var nu ikke med fødselsdagsbørnene, for turneringens logo – en paraply – var meget betegnende da regn og tordenstorme udsatte spillet med næsten tre timer på et tidspunkt, hvor Tom Kim manglede to huller.

Foto: Getty Images

Forrige artikelNye gode præstationer af Rasmus Højgaard og Jeppe Kristian – afsluttende fredagsoversigt
Næste artikelOlesen 2 up halvvejs gennem finalen på the Amateur
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.