Det danske mesterskab for juniorer er afviklet i Varde, hvor de otte spillere, der på finaledagen kæmpede om medaljesættene i Santander DM for drenge og Santander DM for piger, kom fra otte forskellige klubber.

I begge mesterskaber blev der først spillet slagspil om 16 pladser, hvorefter der blev spillet hulspil resten af vejen. Helt usædvanligt besatte de fire spillere, der sluttede øverst i slagspillet, også de fire øverste pladser, om end nr. 1 og 4 byttede plads.

Finalen vandtes af Cecilie Leth-Nissen (billedet/ DGU), som for nylig også var på holdet, der vandt EM, med 6&4 over Katrine Toftgaard Pedersen, Vejle, mens Kokkedals Christina Thouber snuppede bronzen med sejr 2&1 over slagspilsvinderen Natacha Høst Husted.

Leth-Nissens største udfordring kom allerede i 1/8-finalen, som hun først vandt på 19. hul over Mathilde Brogens, Hammel.

Jamie Tofte Nielsen (foto: DGU).

Hos drengene sejrede slagspillets nr. 6, Jamie Tofte Nielsen, Søllerød over Jonas Thygesen fra Randers, med 2 huller mens bronzen gik til Rasmus Bofill, Silkeborg-Ry mod slagspillets vinder, Christian Gregersen, Odense Eventyr Golf med cifrene 4&3.

Såvel Thygesen som Bofill måtte spille 19 huller, før de vandt i 1/8-finalen. Bofill var på 19. hul igen i semifinalen, før han havde tabt til Tofte Nielsen.

Et DM fuldt af nervepirrende spænding og god golf.