Det er en travl uge på turneringsfronten, hvor både amatører og professionelle spiller og hvor danskere er aktive i både en major for kvinder, et EM for herrer og på diverse tours. Her er et lille overblik.

Nicolai Nøhr Madsen sikrede dansk sejr på Nordic League i Halmstad. Hillerød-spilleren var feltets bedste på finalen med 66 og sluttede 12 under par. Det var tre slag bedre end endnu en dasker, Nicolai Tinning (også 66 i finalen), mens Lasse Jensen, der førte efter to runder måtte nøjes med delt tredjeplads i -8. Delt med Sebastian Eidsæther Syr fra Norge og svenske Gabriel Axell.

Ved EM for herrer på Golf du Medoc i Frankrig fører danskerne sig fortsat godt frem. Ganske vist faldt Alexander Frances langt tilbage med en 76’er, men Christoffer Bring gik 64 for anden dag i træk og indtager andenpladsen i -14 efter to runder. Svenske Ludvig Åberg fører i -16. Der er 14 danskere med; Frederik Birkelund, Thor August Høst og Malthe Laustsen deler 13. pladsen i -6.

I German International Ladies Amateur Championship er Smilla Sønderby på tredjepladsen i -3, mens Amalie Leth-Nissen og Cecilie Finne-Ipsen deler femtepladsen i -2.

Ærgerlig triple

Kvinderne spiller major-turneringen KPMG Womens’ PGACHampionship på Atlanta Athletic Club i Georgia, og her ligger Nanna Koerstz Madsen på delt 10. plads efter 1. runde. Hun er i 2 under par, men det kunne have været meget bedre. Nanna startede turneringen som lyn og torden med tre birdies på de første tre huller, lavede så to bogeys i træk, men yderlige to birdies på sine første ni huller – banens bag9. Det blev også birdie på 1. og 5. hul og efter 14. huller førte hun turneringen i -5. Desværre røg hun ind i en triplebogey på 6. hul, men bevarede roen og holdt par hjem.

Emily Kristine Pedersen (+6) og Nicole Broch Larsen (+8) ligger i den tunge ende af feltet, der føres an af den amerikanske veteran Lizette Salas i -5, et slag bedre end Charley Hull fra England og hele syv spillere, bl.a. Jessica Korda og svenske Dani Holmqvist i -3. Nanna er således bare ét slag fra tredjepladsen.

Solid åbning

På herrernes European Tour kom Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard solidt fra start med 69’ere i BMW International Open i München. De er placeret på delt 23. plads i -3, fire spillere deler første pladsen i -7. Højgaard-brødrene er delt 49 i -2.

På Challenge Tour i Bretagne i Frankrig er Marcus Helligkilde eneste dansker, og han startede med en +5-runde i 75 slag, og er nr. 126. Trætheden efter masser af turneringsuger synes at have sat sit præg. Polske Timon Baltl fører i -7.

Sebastian Cappelen kom med som fjerde reserve i Travelers Championship på PGA Tour, men er på vej hjem igen efter en runde i 72 (+2), der placerer ham som nr. 110. Her fører Kramer Hickok og Satoshi Kodaira i -7.

Kvindernes Symetra Tour med Malene Krølbøll Hansen og Ladies European Tour med Line Toft Hansen og Linette Holmslykke starter først i dag.

Foto: Nicki Hansen