På et netop afholdt pressemøde på Great Northern i Kerteminde blev sløret løftet for, at Danish Golf Championship, som er det nye navn for Made in Denmark/Himmerland, i august 2026 vil blive spillet på Great Northern.

Flemming Astrup oplyste, at målet er, at turneringen skal rundt i Danmark. Det vides allerede, at den skal spilles på Lybker GK i 2024. 2025 arbejder Astrup på at få den lagt på Sjælland, men allerede nu står det klart, at den i 2026 skal til Kerteminde, hvor banen er så perfekt, at der ikke er planer om nogen som helst ændringer før Danish Golf Championship. – Den er en god og fair test, som den er, lød det.

Derimod oplyste direktøren for Great Northern, Peer Rysgaard, at man håber at have et hotel med 30 værelser færdigt inden da, og alle var enige om, at de uundgåelige parkeringsproblemer vil blive løst.

Astrup forklarede, at når der skulle spilles på Fyn, var Great Northern et klart førstevalg. Der har været samarbejde med resortet, lige siden Great Northern Challenge i 2019 blev vundet af Nicolai Højgaard, de seneste år er der spillet på ECCO Tour, og samarbejdet har fungeret perfekt.

Imidlertid er det vigtigt, at hele Fyn står bag, og der er forhandlet heldigt med Odense og Nyborg Kommunen. Det betyder bl.a., at det nu ser ud, som om der bliver Challenge Tour i Odense i 1924 og i Nyborg 1925.

Jakob Staun fra Destinction Fyn udtalte sin støtte, ikke mindst pga. udsigten til en turisme, der skal affødes af de tre turneringer. Flemming Astrup sagde om den del, at det var danskerne ikke nær så gode til som fx svenskerne, så det kommer der formentlig flere initiativer omkring.

Kertemindes borgmester Kasper Eising Olesen forklarede, hvor stolt kommunen er over at have en så fornem bane i kommunen, og han lagde vægt på, at såvel erhvervslivet som offentligheden står bag.

Lidt overraskende var Nicolai Højgaard til stede. De fleste troede, at han måtte være i Rom sammen med Ryder Cup-holdet allerede, og han skulle da også styrke til et fly med kort varsel. Han nåede forinden at udtrykke, hvor fed en nyhed han synes det er, og hvor han glæder sig til at spille på den bane, hvor han vandt den første professionelle turnering.

At turneringen skal spilles i august, kunne Astrup ikke garantere: – Der sker så meget i golfverdenen for tiden, men det er det bedste tidspunkt, og det håber vi, at vi kan få.

Forrige artikelGolfbladet – September 2023
Næste artikelSvensker gik birdieamok og vandt Great Northern Challenge
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.