Han troede han havde spildt en af sin karrieres bedste runder og smidt sejren, da han med to bogeys på de sidste tre huller lukkede den forsvarende mester Xander Schaffele tilbage i titelkampen. Men i sidste ende blev det alligevel Justin Thomas, der vandt Sentry Tournament of Champions.

I stedet for en overlegen sejr, måtte den 26-årige Justin Thomas i omspil, og ikke kun med Schauffele, men også med Patrick Reed, der i rum tid forinden, havde skrevet under på dagens klart bedste runde, 66 slag (-7), som var fremragende i den kraftige vind over Hawaii.

Fatale tre-putts

Inden det kom så vidt, havde den forsvarende mester, Shauffele, fået en gylden mulighed for at blive den første i ti år til at genvinde titlen i mestermødet. Med Justin Thomas i store problemer på 18. hul – han endte med en bogey på par5-hullet – skulle Schauffele ‘bare’ to-putte fra små 12 meter for at holde fast i det et slags forspring han var begyndt dagen med, men hans første putt blev godt to meter for langt og han missede returen. Det lukkede så Thomas tilbage i kampen, og altså også Reed, som på intet tidspunkt havde ført turneringen før nu.

Justin Thomas havde ellers spillet guddommelig golf i det udfordrende vejr. Han var 6 under for dagen efter en birdie på 15. hul, da han ikke kom op og i fra bunker på 16., og derefter spillede et ‘katastrofalt’ (ifølge ham selv) 18. hul med et dårligt drive, en 3-wood, der ikke nåede over strafområdet, et drop, en wedge til små tre meter og et misset putt.

Tre omspilshuller

Xander Schauffele røg ud af omspillet på første hul, da han for anden gang på en halv time tre-puttede 18. green, denne gang dog fra over 100 fod (over 30 meter meter). Reed og Justin Thomas delte andet omspilshul og først fjerde gang de spillede afslutningshullet denne efterhånden tidlige aften, kom afgørelsen, da J.T., som Thomas kaldes, slog et perfekt wedgeslag ind til en meter, og Reed missede sit tre-meter birdieputt.

Sejren var J.T.s 12. på PGA Tour og ingen spillere under 30 år har vundet flere end ham. Sejren bragte også Thomas op på den samlede førsteplads på FedEx Cup-ranglisten, som han vandt i 2017, efter netop at have vundet på Hawaii.

Hans forældre, Jani og Mike Thomas, stod klar til at fejre deres søn, som også er med i denne uge, når PGA Tour fortsætter med Sony Open of Hawaii.

Foto: Getty Images

Forrige artikel‘Trimmeren’ Henrik Nielsen uventet død
Næste artikelTirsdagsanekdoten om en caddies opfyldte drøm
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.